Rekorların adamı Roger Federer

İsviçreli raket ile ABD’li Roddick’in Wimbledon finalindeki düellosunda heyecan kasırgası yaşandı. Tam 4,5 saat süren mücadeleyi 3-2 kazanan Roger Federer, 15. grand slam şampiyonluğuna imza attı.

Haberin Devamı

SON yılların en muhteşem Wimbledon finali olarak çok konuşulacak ve tarihe geçecek dünkü karşılaşma... Keşke bu maç, futbolda olduğu gibi berabere bitebilseydi. Andy Roddick kaybetti. Fakat şampiyonluk maçı süresince inisiyatifi elinde tutan taraf oldu. Roddick belki de kariyerinin en iyi oyununu sergiledi. Amerikalı tenisçi, takribi 8 yıldan beri istikrarlı bir şekilde dünya sıralamasının ilk 10 tenisçisi arasında. Ancak dünkü rakibi Roger Federer’di. Federer için de gelmiş geçmiş en iyi tenisçi unvanını boşu boşuna vermemişler. Federer’i şampiyonluğa götüren en büyük etken servislerle attığı 50 tane ace (direkt puan) oldu.

Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’daki dev finali izleyenler tenise doydu diyebilirim. Ä°ki tenisçi de 4,5 saat süren mücadelede hem fiziksel hem deÂmental olarak inanılmaz bir performans gösterdiler. Tek kelimeyle muhteÅŸem diyebileceÄŸimiz finalin ilk setini 7-5 Roddick aldı. Federer, tie-break’e giden ikinci ve üçüncü setleri 7-6 (6) ve 7-6 (5)Âkazanarak durumu 2-1 lehine çevirdi. Daha önce Wimbledon finalinde Ä°sviçreli rakibine 2 kez teslim olan Andy Roddick, 4. seti 6-3 alarak durumu 2-2 yaptı. Ä°ki farklı üstünlük yakalayacak tarafın mutlu sona ulaÅŸacağı 5. sette heyecan ise doruk noktasındaydı. Ä°ki tenisçi de kazanmak için tüm hünerlerini sergiledi ve bu bölümü 16-14 önde bitiren Federer, korttan 3-2 galip ayrıldı. 15. grand slam ÅŸampiyonluÄŸunu ilan eden Federer, Wimbledon’ı da 6. kez kazanmanın keyfini yaÅŸadı.

Haberin Devamı

Federer ile Roddick’in adeta gladyatörler gibi savaşması, mücadeleyi izleyenler arasında Gladyatör filminin başrol oyuncusu Avustralyalı Russel Crowe’ın bulunması ilginç bir detaydı. Ayrıca Federer’in ağustos ayında doğum yapacak tenisçi eşi Mirka Vavrinec’in o sıcağa rağmen büyük bir heyecanla eşini seyretmesi dikkat çekiciydi.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları