Rekorlar paramparca

Güncelleme Tarihi:

Rekorlar paramparca
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Chicago ile Utah arasındaki finalin üçüncü maçı NBA tarihine geçti. Utah Jazz, bu maçta kaydettiği 54 sayıyla, bir NBA final maçında en az sayı üreten takım unvanını alırken, NBA play-off finalindeki en büyük fark da 42 sayıyla bu maçta görüldü...

Utah potayı göremedi

Chicago Bulls ile Utah Jazz arasında dün sabaha karşı oynanan maç NBA tarihine geçti. Utah, bu maçta kaydettiği 54 sayıyla NBA'de ve finallerde en az sayı üreten takım oldu. Daha önce en düşük sayı bu sezon Indiana'dan gelmişti. Indiana, San Antonia'ya karşı 55 kaydetmişti. 54 sayı aynı zamanda finallerin de en düşük sayısı oldu.

Bulls'dan tarihi fark

Bulls'un 42 sayılık farkı da finaller tarihinin en büyük farkı. Utah'ın 26 top kaybı da finallerin en çok top kaybı. Jazz ayrıca, NBA Ligi play-off finalleri tarihinde, 9'la bir çeyrekte atılan en az sayı, 21'le en az şut isabeti ve 23'le de bir devrede atılan en az sayı rekorlarına ulaşırken, bu takımın 26 top kaybı da play-off'lar rekoru olarak kayıtlara geçti.

Pippen ve Jordan

Bu karşılaşmada yalnızca 5 oyuncunun 2 haneli sayı üretmesi de ayrı bir play-off finalleri rekoru olurken, Scottie Pippen, bu maçta kariyerinde 61 top çalma sayısına ulaşarak, tüm zamanların top çalma ustaları listesinde 3. sıraya çıktı. Michael Jordan attığı 10 faul atışı ile finallerdeki faul atış sayısı 226'ya çıkardı.

Egale etti

Bulls'un yıldızlarından Pippen, 4 asistle de 187 asiste ulaşarak finallerde Larry Bird'e ait olan rekoru egale etti. Utah Jazz'ın son periyodda sadece 9 sayı atması da NBA tarihinde bir başka ilkti. Ayrıca ikinci devrede 23 sayı üreterek bir devrede atılan en büyük sayıya ulaştılar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!