Rekora koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Rekora koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Sarı lacivertli takıma kiralık geldiği sezon hem Cruzeiro, hem de F.Bahçe’de mutlu sona ulaşan Brezilyalı golcü, gol krallığı yarışında da iddialı. Nobre , 11 sezonluk gol krallığı hasretini de bitirmek istiyor.

TARİHİNDE ilk defa "3. kez üst üste şampiyonluk" kovalayan Fenerbahçe’nin Brezilyalı golcüsü Marcio Nobre ilginç bir rekora koşuyor. Sarı lacivertli takıma kiralık olarak geldiği ilk yılında 6 ay açında iki ayrı takımda lig şampiyonluğu sevincine ulaşan Nobre, tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Üç kez Fenerbahçe’de, bir kez de Cruzeiro’da aynı mutluluğu yakalayan Nobre, attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kurdu. Dünya çapındaki Brezilyalı santrforların aksine yıpratıcı özelliği ile ön plana çıkan Nobre 66 lig maçında attığı 40 golle, Alex de Souza ve Viorel Moldovan’dan sonra en iyi ortalama ile üçüncü sırada yeralıyor.

2 golle başladı

İkinci yarının ilk maçında G.Birliği’ni 3-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin 2 golüne imzasını koyan Nobre, gol krallığı yarışında da iddiasını sürdürüyor. En son 1994-95 sezonunda 27 gol atarak bu unvanı yakalayan Aykut Kocaman’dan sonra 11 sezondur gol kralı çıkarmayan sarı lacivertlilerde Marcio Nobre bir umut oldu. Geçtiğimiz yıl 18 gol atan Nobre, bu sezon 14 maçta 10 gole ulaştı. Başarılı santrfor 16 golü bulunan Kayserisporlu Gökhan’ı geçerek Aykut Kocaman’dan sonra Fenerbahçe tarihine adını yazdırmak istiyor.

Nobre bu sezon da şampiyonluk elde edilirse, 3 yıl içinde 4 kez şampiyonluk yaşayarak Türk futbolundaki unutulmaz yabancılar arasına girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!