Rekor katılım bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Rekor katılım bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2013 01:04

DÜNYADA ırk ayrımcılığıyla mücadelenin sembolü olan Güney Afrika’nın ilk siyah devlet başkanı Nelson Mandela’nın perşembe akşamı 95 yaşında hayata gözlerini yummasının ardından, 15 Aralık’taki defin törenine kadar sürecek yas başladı.

Haberin Devamı

Bugün ülke çapında dualarla anılacak Mandela için yarın parlamentoda özel bir oturum düzenlenecek. Mandela için 2010 Dünya Kupası’nın kapanışında halkın karşısına son kez çıktığı Johennesburg stadyumunda salı günü resmi tören düzenlenecek. Mandela ailesinin sözcüsü, “Büyük bir adamı kaybettik. O koruyucu bir aile lideri ve toprağın oğluydu. Onu çok özleyeceğiz” dedi.

Üç ABD başkanı gidiyor

15 Aralık’ta memleketi Qunu’da toprağa verilecek Mandela için planlanan devlet törenine ABD Başkanı Barack Obama, eski başkanlar George W. Bush ve Bill Clinton’ın yanı sıra, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper’ın da katılacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Empire State’den Madiba’ya veda

Rekor katılım bekleniyor


Fransa’nın başkenti Paris’teki Eyfel Kulesi’nin ardından New York’taki Empire State gökdeleni de, ‘Madiba’ diye anılan Mandela için Güney Afrika bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!