Reichsbürger’deki silahlar toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Reichsbürger’deki silahlar toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 18:57

Almanya’da yılda iki kez İçişleri Bakanları Konferansı’da bir araya gelen federal ve 16 eyalet içişleri bakanlarının katıldığı 2017 yılının ilk toplantısı tamamlandı. Dresden’de bir araya gelen bakanlar, teröre karşı bir dizi önleyici karar aldı. Alınan en dikkat çekici karar; popüler mesajlaşma aracı WhatsApp’ın polis tarafından kontrol edilmesi oldu.

Haberin Devamı

KONFERANSA katılan bakanlar, terörle mücadele çerçevesinde şüphelilerin WhatsApp mesajlarının kontrol edilmesine vize verdi. Federal İçişler Bakanı Thomas de Maiziere’nin savunduğu karara kimi çevreler, kişisel bilgilerin korunması yasasının ihlal edileceği gerekçesiyle karşı çıktı. de Maiziere ise “Terörle mücadelede faillerin takibinde yasal boşluklara izin veremeyiz” sözleriyle kararı savundu.
Bakanlar ayrıca Almanya’da hızla yayılan ve silahlanan ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın (Reichsbürger) elindeki tüm ruhsatlı silahların toplanmasına da karar verdi. Bu grupla bağlantısı olanların avcılık da dahil tüm silah ruhsatları iptal edilecek.

STANDARDI DAHA DA YÜKSELTMELİYİZ
Mecklenburg Vorpommers İçişleri Bakanı Lorenz Caffier, “Son yıllarda Almanya’daki iç güvenlik durumu hızla değişti. Terör, siber saldırılar, radikallerin karıştığı suçlar, ev soygunları, yabancılardan gelen saldırılar, yabancılara yönelik saldırılar gibi tüm suçlar gündemimizde. Ülkemizin güvenliği elbette yüksek standartlarda. Bakanlar olarak bizim sorumluluğumuz bu standardı korumak ve daha yukarı çıkarmak. Ev soygunlarıyla ilgili bir dizi önlemi hayata geçirecek kararlar alındı. Konferansta radikallerin eline silahların geçmemesi yönünde alınacak önlemler konusunda fikir birliğine varıldı” dedi.

Haberin Devamı

‘GÖZETLEME’DE ANLAŞAMADILAR
Caffier, DNA incelemesiyle suçluları bulma konusunda da görüş birliği oluştuğunu duyurdu. Almanya genelinde polislerin çalışmasını düzenleyen yasalardaki farklılarda kaldırılıp, bir bütünlük oluşturulacağını da kaydetti. Bakanlar altı ile 14 yaş arasındaki şüpheli mülteci çocuklarının istihbarat tarafından takibi ve gözetlenmesi konusunda ise bakanlar anlaşamadı. Birlik Partileri (CDU-CSU) üyesi bakanların mülteci Müslüman ailelerinin çocuklarının izlenmesi yönündeki talebine diğer partili içişleri bakanları karşı çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!