Rehineyi doktora götürüp yeniden uçağa kapattılar

Güncelleme Tarihi:

Rehineyi doktora götürüp yeniden uçağa kapattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERCE geçtiğimiz Cuma günü kaçırılarak rehin alınan ve Afganistan'ın Kandahar Havaalanı'na indirilen Hindistan Havayolları uçağındaki 159 kişinin korku dolu bekleyişi sürüyor. Hint makamlarıyla hava korsanları arasındaki pazarlıktan henüz bir sonuç çıkmazken, korsanlarca mide kanseri olduğu için salıverilen Hintli rehine Simon Berara, hastanede üstün körü bir tedaviden sonra, yeniden uçağa döndü. Hasta rehineyi geri dönmek şartıyla bırakan korsanların, ne kadar acımasız oldukları bir kez daha gözler önüne serildi.

Korsanların, iade etmeyi reddetikleri için, hasta rehineye Kızılhaç'ın bakmasına izin vermedikleri ifade ediliyor.

Hava korsanlarıyla Hint yönetimi arasında süren pazarlığın bir türlü sonuçlanamaması, uçakta zaten son derece zor koşullarda ve dehşet içinde bekleyen rehineleri de perişan etti. Hindistan yönetimi, uçak krizinin sona ermesi için bazı Keşmirli militanların serbest bırakılmasını kabul etmiyor.

Taliban uçağı kuşattı - Hint uçağı dün sabah Taliban milislerince aniden kuşatıldı. Aralarında bir zırhlı ve stinger uçak savar füzeleri taşıyan bir başka zırhlı bulunan bir düzine kadar araç, Cumartesi gününden bu yana havaalanında bekletilen uçağı bir anda kuşatma altına aldı. Taliban milislerinin, roket atar gibi ağır silahlarla kuşandıkları dikkat çekti. Taliban Dışişleri Bakanı Vekil Ahmed Mütevekkil, Bunda anormal bir şey yok. Bu bir güvenlik önlemidir' demekle yetindi. Mütevekkil, ‘Eğer bir anlaşmaya varılamazsa, uçağı Kandahar’dan ayrılmaya zorlayacağız. Uçak kaçırma eylemi ve insanların rehin alınması, İslam'a aykırıdır' diye konuştu.

Hapisten eyleme kınama - Hapisteki Keşmirli ayrılıkçı liderler, uçak kaçırma eylemini kınadılar. Üç lider, yaptıkları açıklamada, ‘Bu insanlık dışı bir eylem ve kimse böyle birşeyden hoşlanmaz. Mübarek Ramazan ayında, tüm Müslümanlar barış için dua ederken yapılan bu eylem, İslam kurallarına uymaz. Masum insanlar rehine olarak tutuluyor’ dediler.

Bin Ladin kaçmış - ABD'nin terörist faaliyetleri desteklemekle suçladığı Suudi milyarder Usame bin Ladin'in, kaçırılan Hint uçağının inmesinin hemen ardından Kandahar kentini terkettiği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!