Refiye için yardıma koştuk

Güncelleme Tarihi:

Refiye için yardıma koştuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 01:05

Maddi sıkıntılar nedeniyle sağlığı günden güne bozulan Refiye Yılmaz’ın haberini hurriyet.com.tr gündeme taşıdı. Genç kızın milyonda bir görülen hastalığıyla mücadele öyküsü herkesi derinden etkiledi. Okurlar, sanatçılar, siyasetçiler seferber oldu. Müthiş bir yardımlaşma duygusuyla kısa zamanda 200 bin lira toplandı.

Haberin Devamı

NADİR görülen Gardner sendromu hastası Tekirdağlı Refiye Yılmaz’ın (23) kalın-bağırsağının tamamı 7 yıl önce alındı. Yılmaz’ın ince bağırsağında da 18 santimetrelik desmoid (yumuşak dokuda oluşan ve genellikle iyi huylu olan tür) tümör tespit edildi. Genç kıza ameliyatının sadece ABD’de yapılabileceği ve 1 milyon liraya mal olacağı söylendi. Bir markette kasiyerlik yapan Refiye, bu haberle neredeyse umudunu kaybediyordu. Hurriyet.com.tr iki gün boyunca olayı yakından takip ederek yaşananları manşetine taşıdı, haberi sosyal medyada yüzbinlerce kişi paylaştı.



YORUM YAZMAK İÇİN TIKLAYIN

O ARTIK GÜLÜYOR / FOTO GALERİ - Seyit Erçiçek'in objektifinden

Haberin Devamı

ÇELİK: NE GEREKİYORSA YAPIN

Gardner sendromu hastası Refiye için yapılan çağrı seferberliğe dönüştü. Tekirdağ Valiliği harekete geçti, Kızılay kampanya başlattı, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, hurriyet.com.tr aracılığıyla  ‘Ne gerekiyorsa yapın’ talimatı verdi. Okurlar Refiye’ye yardım elini uzattı. Bir günden kısa sürede yaklaşık 200 bin lira toplandı. SGK, Yılmaz’ın gerektiği takdirde yurtdışında tedavisinin karşılanacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ilaç ve nakil konusunda yeterli imkân olduğu bilgisini verdi. Yani Refiye’nin yurt dışına gitmesine de gerek kalmadı.
Hürriyet’e açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Refiye sahipsiz değildi, bundan sonra da sahipsiz olmayacak” dedi. Akdağ, Refiye’nin sevk edildiği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ince bağırsak nakillerinde dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olduğunu da vurguladı.

NAKİL YERİNE İLAÇ OLABİLİR




Bakanlık’tan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “Tetkikler neticesinde Refiye Yılmaz için acil ince bağırsak nakli ihtiyacı öngörülmediği anlaşılmıştır. Hastamızın talebi üzerine, başka ülkelerdeki merkezlerden konsültasyon istenecek, farklı görüş gelirse gereği yapılacaktır. Hastamızı, Çapa Tıp Fakültesi’nde takip eden doktorun bu hastalık için rutin kullanılmayan Imatinibö isimli ilacın denenmesi yönündeki tavsiye, Bilimsel Onkoloji Danışma Komisyonu tarafından uygun bulunmamıştır. ”

Nakil için 4 merkez var Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, Türkiye’de Ankara Numune Hastanesi, GATA, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere 4 merkezde ince bağırsak nakli yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Refiye için yardıma koştuk

Fotoğraf: Seyit Erçiçek

 

 

REFİYE BEYAZ GELİNLİK HAYALİ KURMAYA BAŞLADI 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!