Referandumda yol haritasını anlattı: Sokakta olacağız

Güncelleme Tarihi:

Referandumda yol haritasını anlattı: Sokakta olacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 20:55

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğunu belirterek, referandum tarihine ilişkin olarak da “Muhtemelen nisan ayının 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta kesin tarih açıklanmış olur” dedi. Partisinin il başkanları toplantısında “Türkiye sokaklarında olacağız ve değişikliğin neler getirdiğini bir bir anlatacağız” diyen Yıldırım, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

VESAYETÇİLERİN SÖZCÜLÜĞÜ

“Bu anayasa değişikliğinin karşısında olanlara söyleyeceğim birkaç söz var.Yıl 2007 AK Parti iktidar, 363 milletvekili var ve AK Parti’ye, bugün ‘hayır’ diye bu Anayasa’nın değişmesine karşı aslanlar gibi mücadele eden anamuhalefet partisi ‘Sen 363 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçemezsin’ dedi. Anamuhalefet partisi o gün kendi fikrini değil arkadaki güçlerin, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. Neymiş efendim, 367 üçte iki vekil sayısı olmazsa Meclis toplanamazmış. Onların kafasına göre düşünüyorsak, Atatürk, İnönü, Celal Bayar, diğerleri hepsinin seçimi hukuken sakat, öyle mi? Çünkü o sayıya erişen bir şey yok. Bugün yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliği yerine getirmek, eksik kalan işi tamamlamaktır.

KENDİ İKBAL MESELELERİ İÇİN

Haberin Devamı

‘Rejim değişiyor, Türkiye elden gidiyor...’ Onlar kendileri gidiyor. Feryadı figanı Türkiye için değil, kendi ikbal meseleleri için. Kaç sefer söyledik kardeşim. 1923’te rejim tartışması sona erdi. Nokta. Cumhuriyet’in nimetlerinden de herkes istifade ediyor. 15 yıldır bu vesayet sahipleriyle mücadele ediyoruz, nihayet sonuna geldik.

NE GETİRİYORUZ, OKUMAMIŞLAR

‘Meclis’in etkinliği azalıyor...’ Hadi oradan neresi azalıyor? Genel görüşme var, yazılı soru önergesi var, kanun yapma var, cumhurbaşkanına yargılama var, bakanları hesaba çekmeye hakkı var. Meclis’in gücü artıyor. Kürsüde konuştular perişan oldular. Ne getiriyoruz okumamışlar.

Mevcut sistemde iktidar partisi ne diyorsa Meclis onu yapıyor. Yeni sistemde Meclis’te tüzel kimliğiyle her milletvekili teklif verebilecek, bunun yasalaşmasını sağlayacak. Milletvekillerinin memleket meselelerine daha fazla zaman harcamasına imkân sağlıyor.

Gemide süvari vardır bir de birinci zabıt vardır. Süvarinin söylediği söz herkesi bağlar. Birinci zabıt onun beynidir, yardımcısıdır. Bunlar CHP’lilerin anlayacağı iş değil. CHP’nin başındaki önceki çağın yöneticilerinden bahsediyoruz. Türkiye değişecek siz de değişeceksiniz kardeşim. Başka yolu yok. Türkiye’nin değişimine ayak uydurmayan herkes yok olmaya mahkûmdur. Biz de dahil.

Haberin Devamı

KESİN TARİH BU HAFTA AÇIKLANIR

Anayasa değişikliği muhtemelen nisan ayının ilk yarısında 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Bu hafta içerisinde de kesin tarih açıklanmış olur. YSK’nın vereceği bir karar. Anayasa değişikliği teklifi Cumhurbaşkanı’nın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı onaylayacak ama belki de imzalamayacak. İnşallah onaylar. Hepimize çok iş düşüyor. İl başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, belediye başkanlarımız, delegelerimiz, ilçe, belde başkanlarımız ve 10 milyonu aşan AK Parti ailesiyle Türkiye sokaklarında olacağız, vatandaşımızla kucaklaşacağız ve bu değişikliğin neler getirdiğini bir bir anlatacağız.”

Haberin Devamı

MHP İLE AMAÇ BİRLİĞİ VAR

BİZ bu değişikliği MHP ile birlikte yaptık. MHP kendi prensipleri içerisinde, kendi partisinin ilkeleri doğrultusunda Meclis’teki duruşunu sokakta da gösterecek. Bunu Genel Başkan Sayın Bahçeli ilan etti. Bu değişiklik konusunda amaç birliği var. Ortak toplantılar yapalım, böyle bir şey yok. Öyle bir şeye güvenmeyin. AK Parti bu işi kendi yapacak. Vatandaşın yanlış bilgilendirilmesini önleyecek bir kampanya düzenleyeceğiz. Yaptığımız şeyin doğruluğunu anlatmaya gerek yok. Türkiye’nin yeni sistemle beraber terörle mücadelede etkinliği daha da artacak. Türkiye zamanı daha etkin kullanacak, kararları daha hızlı alacak, bugünün işini yarına bırakmayacak, bürokrasi ayrı bir erk olarak yürütmenin karşısında dikilemeyecek. Yargı kendi işini yapacak. FETÖ, BTÖ gibi bölücü örgütler tekrar canlanma imkânı bulamayacak. Çünkü milletin imkânı her şeyin üzerinde olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!