Referandum sonrası Erbil’e ilk ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Referandum sonrası Erbil’e ilk ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 01:23

ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett Mcgurk, Irak ziyareti kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) merkezi Erbil’e geçti.

Haberin Devamı

McGurk burada, IKBY Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Tartışmalı referandum sonrası bölgeye yaptığı ilk ziyarette McGurk, ABD’nin, anayasal statüsü olan IKBY’ye Irak’ın bir parçası olarak desteklerini bildirdi. Erbil merkezli Rudaw haber sitesi, Kürt yetkililerin, Irak Ordusu ve İran destekli Şii birliklerin ABD silahlarını kullanarak Erbil sınırına dayanması karşısında ABD’nin sessiz kalması konusundaki tepkilerini dile getirdiğini aktardı.

DİYALOG VURGUSU

Mesrur Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada, sorunların barışçıl yöntemlerle diyalog içinde çözülmesinden yana olduklarının altı çizilerek, Erbil ile Bağdat arasında bir an önce idari ve siyasi düzeyde görüşmelerin başlaması gerektiği belirtildi. Barzani, anayasanın uygulanmasının, anayasal olmayan araçlarla yapılamayacağını, doğrudan görüşmelerle sonuca varılabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!