Refakat ederken kütüphaneyi okudular

Güncelleme Tarihi:

Refakat ederken kütüphaneyi okudular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 12:47

Refakat ederken kütüphaneyi okudular

Haberin Devamı

İZMİR Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Palyatif Bakım Servisi'nde tedavi gören dayılarının yanında refakatçi olarak kalan abla-kardeş ara vermeden kitap okuyor. Televizyon izlemektense, servis çalışanlarının katkılarıyla oluşturulan kitaplıktan aldıkları kitapları okumayı tercih eden hasta yakınlarının bu davranışı diğer hasta yakınları ve servis personeli tarafından takdirle karşılanıyor.

90 yaşındaki dayısı Hasan Erken'e refakat eden emekli idareci Mukaddes Salgın, 1.5 aylık sürede 10 kitap okuduğunu belirterek, hastanede geçmeyen zamanı kitap okuyarak değerlendirdiğini söyledi. Salgın, "Şu anda dayımızın rahatsızlığından dolayı Palyatif Bakım Merkezi'ndeyiz. Beyin kanaması geçiren dayım 2 haftadan fazla Beyin Cerrahi Yoğun Bakımı'nda kaldıktan sonra bu merkeze nakil edildi. Tüm bu süreç yaklaşık bir buçuk ay sürdü. Burada bir kütüphane ve kitapların olması da bizi çok memnun etti. Çünkü bu tür zor zamanlarda bazen hastanelerde zaman geçmek bilmiyor. Televizyon izlemektense kitap okumanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Benim gibi kitap okumayı çok seven ablamla birlikte yaklaşık 10-11 kitap okuduk" dedi.

Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Aile Hekimliği Uzmanı Doktor Yasemin Kılıç Öztürk "Hastanede yatış sürecinde refakat eden hasta yakınları için yabancı oldukları hastane ortamı ek stres oluşturabiliyor. Palyatif Bakım Merkezi'nde en önemli amacımız hastalarla birlikte hasta yakınlarını da destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmeye çalışmaktır. Bu nedenle hastalarımız için kendilerini evlerinde gibi hissettirecek bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızdan birisi de kliniğimizin çalışanlarının büyük bir heyecanla kendi imkanlarıyla oluşturduğu kütüphanedir. Her yeni kitapla farklı ufuklara yelken açan, kitaplar sayesinde buradaki zamanlarını daha keyifli geçirdiklerini dile getiren hastalarımız ve yakınlarının bu çabamıza yönelik olumlu geri bildirimleri ve kütüphanemizi destekleyerek geliştirmeye yardımcı olma istekleri ise amacımıza ulaşma yolunda olduğumuzun en önemli göstergesidir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!