Red Bull'dan yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Red Bulldan yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 18:25

Formula 1'de perde arkasında, maliyetlerin düşürülmesine yönelik yeni kısıtlamalar görüşülerken, Red Bull Racing, geçtiğimiz yıl aşırı harcama yaparak, Kaynak Kısıtlama Anlaşması'nı (RRA) ihlal ettikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), 2011-2017 yılları arasında geçerli olacak yeni bir RRA anlaşması hazırlamaya çalışıyor. Ancak şu girişimlerde şu ana kadar bir sonuç alınabilmiş değil. Bunun sebebi de, geçtiğimiz yıl Singapur'da varılan RRA'da değişiklik konusunda bir konsensus sağlanamaması.

KERS sisteminin geliştirilmesi gibi takımların hangi harcamalarının RRA kapsamında yer alacağı, aşırı harcamaların nasıl gözden geçirileceği ve aşırı harcama durumunda hangi cezaların uygulanacağı konularında değişiklikler için mutabakata ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Kaynaklar, FOTA toplantılarında özellikle Red Bull Racing'in, RRA dışında kalan harcama kalemlerinin aşağıya çekilmesi konusunda sesi en çok çıkan takım olduğunu, aşırı harcama süresinin gözden geçirilmesi ve kural ihlali olduğunda cezalar konusunda değişiklik için baskı yaptığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

FIA Başkanı Max Mosley, Red Bull'un toplantılardaki bu tavrının, geçtiğimiz yıl kurallarda belirtilenden çok daha fazla harcama yapmış olmasından kaynaklanmış olabileceğini ileri sürmüştü.

Mosley, Auto Motor und Sport'a yaptığı açıklamada, "Red Bull bir muafiyet talebinde bulundu. Eğer gerçekten öyleyse, bu, kendilerine izin verilenden daha harcama yaptıkları manasına gelebilir. Şimdi de diğer takımların onayını istiyorlar. Rakiplerinin buna nasıl tepki vereceğini merak ediyorum" demişti.

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner ise, bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, 2010'da takım içinde yaptıkları harcamaların kurallarda belirtilen sınır içinde olduğunu kaydetti.

Horner, toplantılarda yaptıkları değişiklik baskısının ise sadece, RRA'nın herkes için adil olması istemelerinden kaynaklandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!