Reçetelerde e-imza Dönemi Başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Reçetelerde e-imza Dönemi Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 11:33

Aile hekimlerinin kullandığı e-imza uygulaması tüm sağlık kurumlarında zorunlu hale getirilecek. e- imza uygulaması nedir? Kullanıma ne zaman başlanacak?

Haberin Devamı

Aile hekimlerinin sadece 3'te birinin kullandığı e-imza uygulaması, 2016 Ocak ayıyla beraber sağlık kurumlarında zorunlu hale getirilecek. e- imza uygulamasında reçeteler sadece doktorlara verilen şifrelerle düzenlenebiliyor.

Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak 2016'dan itibaren ilaç yazımında suiistimallerin ve sahte reçete yazımının önüne geçmek için e-imza uygulamasını hayata geçirecek.

e-imza ile yazılan reçeteler, izinsiz veya yanlışlıkla değiştirilemeyeceği için, uygulama doktorlara, hastalara ve devlete oldukça fayda sağlayacak.

e- İmza Nedir?

Dijital imza, elektronik dokümanları imzalamak için kullanılan ve bu elektronik dokümanı alan kişinin de, gönderen kişinin kim olduğuna emin olmasını ve güvenmesini sağlayan bir elektronik koddur.
Doğal olarak dijital imza güvenilirliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır. Gönderenin şifreleme işlemi ile alıcının doğrulama işlemi verinin güvenli bir kaynaktan geldiğini gösterir.

Haberin Devamı

Elektronik imza, elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kağıt israfından tasarruf edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesini sağlar. Elektronik imza, kamu kuruluşlarıyla yapılan işlemlerde, bankacılık ve sigortacılık işlemlerinde, e-devlet, e-iş ve e-ticaret uygulamalarında, elektronik posta ve kanun kapsamındaki hukuki işlemlerde kullanılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: