Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ilgili iddia

Güncelleme Tarihi:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ilgili iddia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 16:43

Recep Tayyip Erdoağan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, 1 Ağustos tarihinde Zaman gazetesinde basın ilan kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendi ıslak imza ile gönderdikleri listenin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yılmaz, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin hızlı büyüyen bir üniversite olduğunu belirtti.

Yaklaşık 26 aylık yönetim süresince on birinci eleman alımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Öğretim üyesi alımları yönetim kurulunun belirlediği kadro talepleri doğrultusunda Personel Dairesi Başkanlığınca teknik olarak yürütülür. Saptanan kadrolar Basın İlan Kurumuna gönderilir. Gönderme iki şekilde yapılır. Bir, rektörün ön imzası ile yazılı yolla gider, bir de elektronik ortamda gönderilir" dedi.

Dün bir ulusal gazetede Basın İlan Kurumu vasıtası ile çıkan ilanda yayınlanan listenin kendilerinin ıslak imza ile gönderdikleri liste olmadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Liste ıslak imza ile gönderilen bir liste değildir, personel dairesinde yapılan bir müsvedde listenin çalışmasıdır. Elektronik ortamda gönderilmiştir. Kurum maili üzerinden gönderilmemiştir. Şahsi mail yoluyla gönderilmiştir. Kurumun başında rektör olarak ben bulunuyorum. Eğer burada bir sorumluluk varsa bu da benimdir. İdari tahkikat yapılacaktır. İdari tahkikat sonucunda gereği tarafımızdan yapılacaktır."

Haberin Devamı

BAKAN YAZICI: BÜYÜTMEYE GEREK YOK

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da konu ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Yazıcı "Bunu abartmaya, büyütmeye gerek yok" dedi.

Rize’de temaslarda bulunan Hayati Yazıcı, İl Genel Meclisi toplantısın sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yaşanan ilan olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazıcı şunları söyledi:

"İlk ilanda 6 kadro için ilana çıkılan yayın yer alıyor. Aslında üniversite 20 doçent ve Yardımcı Doçent kadrosu için ilana çıkıyor. Basın İlan Kurumu aracılığı ile gönderilen ilanın altında yer alan, her halde Personel Başkanlığı’nda yapılan bir çalışma. Hukukçu titizliğimle bu çalışmayı enine boyuna inceledim. Bana göre yapılan yayın ile çalışma karşılaştırıldığında bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Hatayı yapan kimse üniversite idari soruşturma açar. Kasıtlı mı, ihmal mi suçun niteliğine göre gerekli yaptırımı uygular. Ama çalışma, kadrolar atanması ile ilgili. O kadrolarda doçentlik kadrosu var. Sınava giren başarmış mı, başarmamış mı? Mesela izinli anlaşılamamış. O sütunda doçentlik kadrosu izni alınamamış, izinli değil o. Üniversite doçentlik kadrosu ihdas edemez. YÖK bunlara kadro verir. YÖK de bu kadroları Devlet Personel Başkanlığı’ndan alır, üniversitelerin ihtiyacına göre dağıtır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!