Real'den UEFA'ya rest

Güncelleme Tarihi:

Realden UEFAya rest
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İspanyol kulübü, 1 maç saha kapama cezası kaldırılmayınca UEFA'ya yüklendi. Real Madrid Başkanı Sanz, bu kadar yeter deyip, ‘‘UEFA'dan ayrı yürümeye başlayabiriz’’ dedi.

İspanya'nın ünlü kulübü Real Madrid, UEFA'ya yaylım ateş açtı ve rest çekti. Avrupa Süper Ligi düşüncesinin öncülerinden olan İspanyol kulübü, UEFA'nın kendisine verdiği 1 Avrupa Kupası maçında saha kapama cezasına yaptığı itirazın reddi üzerine yeniden harekete geçti. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Borussia Dortmund ile oynanan maçta taraftarları kale gireklerini sökünce Real Madrid 1 maç saha kapama cezasına çaprtırılmıştı ve İspanyol kulübü 16 Eylül'deki Şampiyonlar Ligi ilk maçını Bernabeu Stadı dışında oynamakla cezalandırıldı.

Bu cezaya itirazı kabul edilmeyen Real Madrid'in Başkanı Lorenzo Sanz, Madrid gazetelerinden Marca'ya UEFA'nın kontrolündeki organizasyonlardan çıkabileceğini açıkladı. Sanz, ‘‘Artık daha ileri bir adım atmanın zamanı geldi. Bu kadarı yeter deyip, UEFA'dan ayrı yürümeye başlayabiliriz. UEFA bu kararlarında diretirse, bir kaç ay sonra ne yaptığının farkına varacak. Gereksiz cezasıyla Inter ile oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçının Bernabeu'da oynanmasına izin vermemesi büyük ayıp’’ dedi. Süper Lig düşüncesinde ilerlemenin yararlı olacağına değinen Sanz, ‘‘Tüm kulüplerin, UEFA'ya ne kazandığını sorma zamanı gelmiştir. UEFA sadece kendi çıkarlarını düşünüyor ve kulüpleri unutuyor. Kulüpler de kendilerini düşünmeli’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!