Real Madrid sendromu

ALIŞILAGELEN "gariplik" mönüsünde dün akşam Yattara vardı.. Yani Lazaroni, Gineli yıldızı 65 dakika yanında oturtmayı, kulübede birlikte olmayı tercih etmişti.. Yanlıştı..

Rakip için böylesine önemli bir tehdidi, kendi eliyle etkisiz hale getirmenin açıklanabilir hiçbir gerekçesi olamazdı. Herkesin doğrusu, Lazaroni’nin yanlışı idi.. Denilebir ki, Yattara da oynarsa kim yedek kalacak?

Kim olursa olsun, birini kenara oturtup; kenardan etkili Yattara oynatılmalı. Zaten orta alan ve hücumda kimsenin savunma yaptığı, adam kovaladığı yok. Bari kovalanan Yattara sahada olsun da, rakip defans korkuda kalsın..

Sıcağın, disiplinini yumuşatıp, futbol keyfini kaçırdığı bir maçtı.. Trabzonspor takımı, Umut ve Szymek’le ilk bölümde iki net pozisyon buldu.. Ancak genç Tolga’nın hatasından golü atan, Gaziantep oldu. Üstelik hocası, itiraz nedeniyle sahadan atılmışken..

Hakem Cüneyt Çakır, bu kartı Lazaroni’ye gösterse belki yukarıdan bakıp hatalarını daha iyi görürdü Brezilyalı hoca.. Tam 65 dakika bekledi, önce Yattara ardından da Ersen Martin’i soktu.. Gineli, Trabzonspor’a can verdi; hücum aksiyonu, pozisyon getirdi. Gökdeniz’e asist yapıp, golü attırdı. Sonra neler kaçtı neler.. Ersen ve Marcelinho, kaçırılması, atılmasından 50 kat zor pozisyonları ya kaleciye ya da dışarı vurdular..

Trabzon çuvalla kaçırırken G.Antep, tek kontratakta Engin ile ikinci golünü buldu ve üç puanı kazandı. Generallerin bol, askerlerin yok olduğu bir ordu gibiydi Trabzonspor.. Real Madrid Sendromu yaşıyordu bordo mavililer.. Yıldız bolluğunda, resmen yokluk çekiyordu..
Yazarın Tüm Yazıları