Real Madrid 3. Lig takımına elendi

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid 3. Lig takımına elendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 10:47

İspanya Kral Kupası 4. tur rövanş maçında, 3. lig takımı Alcorcon'u 1-0 yenen Real Madrid, ilk maçı 4-0 yitirmesinden dolayı elendi.

Haberin Devamı

Real Madrid 1-0 Alcorcon / Video

Real İlk maçı 4-0 kaybetmişti / Video

Santiago Bernabeu Stadı'nı dolduran 75 bine yakın taraftarı önünde oynayan Real Madrid, Alcorcon'a karşı tek golünü 82. dakikada Van Der Vaart'ın ayağından buldu. Kaka, Raul, Van Nistelrooy, Pepe, Gago, Higuain gibi yıldızlar topluluğundan oluşan Real Madrid'in bir 3. lig takımının savunmasının geçememesi taraftarlardan büyük tepki alırken, teknik direktör Manuel Pellegrini'nin istifasını isteyen tezahüratlar yapılıp, ıslıklarla futbolcular protesto edildi. Real Madridli taraftarlar, maç sonuna doğru "oley oley" diye bağırarak, Alcorconlu futbocuları da kutladılar.

Tarihinde Kral Kupası'nı 17 kez kazanan ve en son 1993'te bu kupayı kaldıran Real Madrid, geçen sezon da yine bir 3. Lig takımı olan Real Irun'a elenmişti. FC Barcelona'nın geçen sezon kazandığı 3 kupayı (lig, Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi) bu sezon yakalamak hedefiyle sezona başlayan Real Madrid, şimdiden bu olasılığın dışında kaldı.

Haberin Devamı

Bu arada Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, bir İspanyol televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Bu sezon kupa kazanamamak başarısızlık olmaz. Külüp şu anda yeniden inşa aşamasında. Önemli olan Real Madrid'in, layık olduğu yere, uluslararası saygınlığa yeniden sahip olması" dedi.

REAL MADRİD, İSPANYOL BASININDA KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ

İspanya Kral Kupası'nda 3. Lig takımı Alcorcon'a elenen Real Madrid, İspanyol basınında küçük düşürüldü.

"Tarihi komedi", "Alcorcon, Titanic'i batırıyor", "Tam felaket", "Alcorcon, Madrid'i yakıyor", "Bernabeu için tahammül edilemez komedi", "Real Alcorcon" gibi ifadeleri başlıklarına çıkaran İspanyol gazeteleri, "3 kupayı (Lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi) kazanmak hedefiyle milyonlarca avroya kurulan Florentino Perez'in takımı, Bernabeu'da 3. lig takımına yıkıldı" yorumunda bulundu.

"Derin yara ve açık kriz" başlığıyla haberi veren Marca gazetesi, "Madrid acıdan dişlerini sıkıyor" diye yazdı. Taraftarların da "istifa" diye bağırdıkları teknik direktör Manuel Pellegrini basında da yanlış takım sahaya sürmekle, Sergio Ramos'u oynatmamakla, Lass'ı oyundan almakla ve bir 3. lig takımını korkutmayı bile başaramamakla eleştirildi. Şilili teknik adam ise turu geçmeleri için gerekli olan 5 golü atacak bir futbol oynamadıklarını kabul ederek, "Bu sezonun çok iyi biteceğine eminim" diyerek taraftarlara güven vermeye çalıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Katalan gazeteleri ise geçtiğimiz sezon Barcelona'nın kazandığı 3 kupayı yakalamak hedefiyle transferler yapan ve sezona hazırlanan Real Madrid'in 3. lig takımını bile geçememesiyle dalga geçerken, "Güle güle 3 kupa" ifadesini başlıklarına çıkardı. Kral Kupası'nda Barcelona'nın 3. lig takımı olan Cultural'ı 5-0 yenmesine atıfta bulunan gazeteler, "25 dakikada 5 gol böyle atılır" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!