Raylı sistem ihaleye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Raylı sistem ihaleye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 14:44

Raylı sistem ihaleye çıkıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'ni 27 Mart Salı günü ihale ediyor. Varsak- Zerdalilik arasında olacak 25 kilometrelik hatta 38 adet hemzemin 1 adet yeraltı olmak üzere toplam 39 adet istasyon yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Proje ihalesi 27 Mart Salı günü yapılacak. İlk döneminde Antalya'yı 11.1 kilometrelik Meydan-Kepezaltı raylı sistem hattı kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2014'te tekrar göreve geldiğinde de Meydan-Aksu arasındaki 18 kilometrelik ikinci etabı Antalya'ya kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Varsak- Zerdalilik arasında olacak 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem Projesi'ni ihaleye çıkarıyor. Proje ile ilgili 23 mahallede yapılan referandumda yüzde 97.63 oranında 'evet' oyu çıkmıştı.

39 İSTASYON YER ALACAK

Kepez Varsak'tan başlayıp, Muratpaşa Meltem'de Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nostaljik tramvay hattı ile birleşecek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 38 adet hemzemin 1 adet yeraltı olmak üzere toplam 39 istasyon yer alacak. Varsak eski belediye binasından başlayacak olan hat sırasıyla Süleyman Demirel Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Tıp Fakültesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze'ye kadar devam edecek ve burada eski nostalji tramvayı ile birleşecek. Proje kapsamında Müze-Zerdalilik arasındaki nostalji tramvayı hattı da baştan yenilenecek ve gidiş geliş olarak düzenlenecek. Yeni vagonları ile nostalji tramvayı tamamen modernize edilecek.

RAYLI SİSTEM KENTİ SARACAK

Proje ile kentin kuzeyinde yer alan Varsak bölgesinden şehir merkezine ve batısında yer alan Otogar, Üniversite Hastanesi, Üniversite yerleşkesi, Adliye, Eğitim Araştırma Hastanesi gibi önemli bölgelere yolcu erişimi sağlanacak. 1. Etap Meydan-Kepezaltı ve 2. Etap Meydan-Havalimanı-Aksu hatları ile entegre edilecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile Antalya'yı saran bir ring oluşturulacak. Sistemler birbirine yolcu ve araç aktaracak şekilde planlandı.

VATANDAŞ EVET DEDİ

Daha önce Raylı Sistem 2'nci Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi, Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Üçgen Katlı Otopark Projesi'nin kaderini oylarıyla belirleyen Antalyalılar, 3. Etap Raylı Sistem Projesi için de sandık başına gitmişti. Hattın geçtiği güzergah üzerindeki 23 mahallede ikamet eden vatandaşların katıldığı referandumdan yüzde 97.63 ile 'evet' çıkmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!