ANTALYA HABERLERİ

Ravyoli ve mantı buluştu

DHA
09.07.2017 - 16:30Son Güncelleme :
DHA

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisi düzenlediği Kaleiçi OldTown Festivali'nde, İtalyanların meşhur ravyolisi ve Türk mantısı buluştu.

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği mutfak atölyesinde ravyoli Türk yemek kültürüyle yeniden yorumlanırken, mantı da İtalyan tarzıyla yeniden hazırlandı. Kaleiçi'nde bulunan enstitü binasında gerçekleşen atölyeye, gençler yoğun ilgi gösterdi. Gençler ellerinde merdaneyle bir yanda ravyoli hamuru açmaya girişirken diğer yanda bir kaşığa 40 tane sığacak mantıları katlamaya çalıştı.

Mutfak atölyesine katılan Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci de merdaneyi eline alıp, mantı hamuruna göre biraz daha sert olan ravyoli hamuru açtı. Hamur açmada oldukça başarılı olan Cephaneci, hamurun yuvarlak şeklini açarken hiç bozmamasıyla aşçılardan tam not aldı. Atölyede hazırlanan mantı ve ravyoliler daha sonra enstitünün mutfağında pişirildi ve hep birlikte tadına bakıldı.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Antalya haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Antalya haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Ravyoli ve mantı buluştu haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ

12 Aralık 2017, Salı
  • İmsak
    06:12
  • Guneş
    07:54
  • Öğle
    13:01
  • İkindi
    15:34
  • Akşam
    17:49
  • Yatsı
    19:19
Sayfa Başı