RATEM, ABU üyeliğine kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

RATEM, ABU üyeliğine kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 14:05

 RATEM, ABU üyeliğine kabul edildi

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - RADYO Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'nin (RATEM) Asya Pasifik Yayın Birliği'ne (ABU) üyelik başvurusu onaylandı.

ABU, 1964 yılında televizyon ve radyo yayıncılarının ortak çıkarlarını desteklemek ve yayıncılar arasında bölgesel ve uluslararası işbirliğini teşvik etmek amacıyla, Asya-Pasifik bölgesinde kar amacı gütmeyen profesyonel bir birlik olarak kuruldu. Daha sonra bünyesine Avrupa'dan da yayın kuruluşları katıldı. Japonya'dan Rusya'ya, Çin'den Avustralya'ya ve İngiltere, Hollanda, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerine kadar, 69 ülkeden 281 kamu ve özel kuruluş üyesi bulunan ABU'da bugüne kadar Türkiye'yi sadece TRT kurumu temsil ediyordu.

Türkiye'nin Radyo televizyon yayıncılığı alanında, meslek birliği statüsünde tek kurumu olan RATEM, geçen Ocak ayı içerisinde ABU üyeliği için başvuruda bulundu. RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, başvurularının ABU tarafından onaylandığını söyledi. Gürsoy, "Meslek birliğimiz, kuruluşundan bugüne kadar Türk yayıncılığının gelişmesi için önemli çalışmalar yürütürken, aynı zamanda dünya trendlerini ve sektörün küresel gelişimini de dikkatle takip etmiştir. Sektörümüzde faaliyet gösteren kuruluşların üstlendiği misyon, dünyanın her köşesinde aynı hassasiyetle ele alınmalıdır. Bu nedenle birliğimizin ABU üyeliği, sektörümüz ve tüm paydaşlarımız için uluslararası alanda edinilmiş büyük bir kazanımdır" diye konuştu.

796 YAYIN KURULUŞU ÜYE

RATEM, radyo televizyon yayıncılığının sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan kaynaklanan hakların takibi ve korunması amacıyla 2001 yılında kuruldu. Kuruluşunu takiben RATEM, radyo televizyon yayıncılarını aynı çatı altında birleştirdi. Bugün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na karasal ortamda yayın yapmak için başvuran ulusal, bölgesel ve yerel radyo televizyon kuruluşlarının 796'sı RATEM üyesi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!