Raşit Altun'un sergisine ilgi

Güncelleme Tarihi:

Raşit Altunun sergisine ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 16:18

Raşit Altun'un sergisine ilgi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - RESSAM Raşit Altun'un Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan 5'inci kişisel resim sergisi, 9 Mart'a kadar gezilebilecek.

Eskişehir'deki atölyesinde sanat çalışmalarını sürdüren Altun, çok sayıda grup sergisine katıldığını ve eserlerinin resmi ve özel koleksiyonlarda bulunduğunu söyledi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümünden 2001 yılında mezun olduğunu ve öğretmenliğe başladığını anlatan Altun, “Görsel sanatlar öğretmeniyim. Şimdiye kadar 100'ün üzerinde karma sergiye katıldım. 5'inci kişisel sergimi Sanko'da açtım" dedi.

Sanat çevrelerinde Gaziantep denilince Sanko Sanat Galerisi'nin anımsandığını ifade eden Altun, nüfus anlamında Eskişehir'in Gaziantep'ten küçük, ancak atölye ve sanat alanında daha yoğun bir kent olduğuna dikkat çekti. Resim yapmayı insanın kendi varlığını devam ettirmek olarak tanımlayan Altun, “Resim yapmak hayatımın bütünüdür. Benim için nefes almak, su içmek gibi bir şey. Tuval üzerine akrilik boya tekniği kullanarak resimlerimi yapıyorum" diye konuştu.

'Resimler binlerce yıldır bizi biz yapandır. Farklılıklarımızı değil, ortak paydamız 'insanlığımızı' ifşa ediyorlar' diyen Altun, resimlerin, 'nereden geliyoruz' sorusuna yanıt aradıklarını kaydetti.

Renklerin mutluluğu ve insanlığın yüzbinlerce yıllık tarihini özetlediğini vurgulayan Altun, Sanko Sanat Galerisi'nde Türkiye'de resim sanatının büyük ustaları hocalarının da sergi açtıklarını anımsatarak, ‘Resim denildiğinde akla ilk gelen hocalarımın sergi açtığı galeride sergi açmak benim için onur’ sözleriyle mutluluğunu dile getirdi. Altun'un 25 eserinin yer aldığı sergisi Sanko Sanat Galerisi'nde, 9 Mart'a kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!