‘Rant kapısı aralanıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Rant kapısı aralanıyor’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 17:30

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki imar artışı tartışmasına bir tepki de MHP’den geldi.

Haberin Devamı

Gelişmeleri ibretle izlediklerini belirten MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Sayın Bakan, Büyükşehir Belediyelerinin imar uygulamalarından doğan büyük rant artışlarından ve dikey yapılaşmalardan şikayet ederken bakanlık yetkileriyle böyle büyük bir rant kapısının aralanmasına hep birlikte tanık oluyoruz” dedi.
Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz hafta yaptığı ve basında ‘en büyük hırsızlık imarda’ şeklinde yer bulan haberin sıcaklığı sürerken ortaya çıkan bu konu ibretliktir. Karakusunlar Mahallesinde riskli yapı ilan edilerek yıkılan binaların yer aldığı 13 bin 515 metrekarelik arazi için daha önce 2.70 emsal değeriyle sunulan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından iade edilen imar planı değişikliği teklifinin bugün oran daha da artırılarak 3.25 emsal değerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden gündeme getirilmesini hayretle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!