Randevu İle Ehliyetini Yenileyen Vatandaşlar Zaman Kaybetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Randevu İle Ehliyetini Yenileyen Vatandaşlar Zaman Kaybetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 14:13

1 OCAK TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe giren ehliyet yenileme işlemi kapsamında 130 kişi ehliyetini yeniledi.
Trafikten sorumlu Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat, 3 hafta içerisinde yeni ehliyet için işlem yapılan kişi sayısının 130 olduğunu belirterek, yeni ehliyet almak isteyenlerin internet üzerinden randevu olmalarının önemli olduğunu vurguladı.
Vatandaşların iş ve işlemlerini randevu alarak gerçekleştirmelerinin zaman kaybını önleyeceğinin altını çizen Cem Hasan Patat, “1 Ocak itibariyle ehliyetlerin yenilenmesi işlemini başlattık. Randevu sistemiyle ehliyetlerini yenilesi yapılıyor. Vatandaşlarımız özellikle internet üzerinden randevu alarak Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne gelsinler. Gelip burada beklemektense randevu sisteminden günlerini ve saatlerini belirlemelerini istiyoruz. Randevu ile gelen vatandaşlarımız en fazla 5 dakikada işlemini tamamlanıyor. Mağduriyet ve bekleme olmuyor. Vatandaşların özellikle www.egm.gov.tr adresinden randevu almalarını istirham ediyoruz.
Vatandaşlarımızdan istediğimiz biometrik fotoğraf, sağlık raporu, 15 TL para banka ve vergi dairesine yatırıyorlar. Adıyaman’da günlük 75 kişiye randevu veriyoruz. Nisan ayına kadar randevu sistemimiz doldu. Vatandaşlarımız kendilerini çok sıkıştırmasınlar. Vatandaşlarımızın 31 Aralık 2020 tarihine kadar süresi var. Beş yıl içerisinde değiştirdikleri takdirde problem olmayacak.
Şuana kadar 130 kişi randevu sistemi ile ehliyetini yenilemek için başvuruda bulundu. Ehliyet işlemi için başvuran kişilere geçici ehliyet belgesi veriliyor. 15 gün içerisinde yeni ehliyetler adreslerine gönderiliyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!