Ramil Guliyev'in altın madalyasından sonra Aziz Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme Tarihi:

Ramil Guliyevin altın madalyasından sonra Aziz Yıldırım gözyaşlarını tutamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 09:47

Ramil Guliyev'in altın madalyasından sonra Aziz Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Haberin Devamı

Ramil Guliyev'in altın madalyasından sonra Aziz Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Aziz Yıldırım: "Bu vesileyle de biz Atletizm Şubemize daha fazla önem verme mecburiyetindeyiz"

"Böyle bir çocuğumuzun Dünya Şampiyonu olmasından dolayı gururluyum"

"Ramil, 2 devlet tek milletin çocuğu olarak koşmuştur"

Milli atlet Ramil Guliyev, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metre finalinde 20.09'luk derecesiyle altın madalya kazandı.
Londra'da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Ramil, bu sonuçla Türkiye'nin Dünya Atletizm Şampiyonaları tarihindeki ilk altın madalyasını kazanmış oldu.
Ramil Guliyev'in Londra'da altın madalya kazanmasından sonra Fenerbahçe TV canlı yayınına bağlanan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım canlı yayında göz yaşlarını tutamadı. 
Guliyev'in kazadığı altın madalyadan dolayı mutluluğu dile getiren Yıldırım, Fenerbahçe olarak amatör şubelere 15 senedir destek verdiklerini söyledi. Bu yardımın sadece kulüpler değil, devlet yardımıyla da yapılmasını gerektiğini belirten Başkan Yıldırım şöyle konuştu: "İyi akşamlar. Gürsel Bey'i de tebrik ediyorum. Fenerbahçe Camiasına, Türkiye'ye hayırlı olsun diyorum. Bu geceki Ramil'in başarısı, basketbolda Avrupa Şampiyonu olan takımımızın başarısı ile eşdeğerdedir, hatta ondan daha da üsttedir. Çünkü burada bireysel bir mücadele olmaktadır. O takım sporuydu, burada bireysel bir mücadele vardır. Her şey olabilir orada, onun için. Ramil'in buraya gelişinde Fikret Çetirkaya'nın büyük emekleri vardır, Gürsel Bey'in emekleri vardır. Ama bunun yanında da Spor Bakanlığı'nın, Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'ın da çok büyük katkıları olmuştur. Çünkü Azerbaycan'dan buraya gelip Türk vatandaşı olurken, uzun bir sürece dayanan çalışmalar yapılmıştır. Buradan Azeri Devletine da teşekkür etmek lazımdır. Kendisi de bugün 2 devlet tek milletin çocuğu olarak koşmuştur. Bizi gururlandırmıştır. Dünyada ilk kez, atletizmde 200 metrede hem Türkiye'nin hem Fenerbahçe'nin adını duyurmuştur. Tüm Dünya televizyonlarında Ramil, bu koşusuyla Türkiye'nin atletizmde de var olduğunu göstermiş, ispatlamıştır. Ama 15 yıldır söylediğimiz gibi, bizim amatör şubelerde ihtiyaçlarımız vardır. En büyük ihtiyaçlar da maddi anlamdadır. Bu insanları desteklemek lazım ki bu başarılar gelsin. Çünkü çok çocuğumuz var.
Bugün Dünya Şampiyonasında Eda Tuğsuz kızımız cirit atmada 5. oldu, Özkan Baltacı çekiçte finalde, Salih Korkmaz pazar günü yürüyüşte yarışacak. Bundan önce Mizgin Ay kızımız, yıldızlarda 100 metrede Dünya Şampiyonu oldu.
Ramil'in zaten buraya gelirken yapmış olduğu, 100 metrede 10 saniyenin altına inen 3. beyaz atlet olma özelliği vardı; 9.97 koşarak. Zaten buraya geleceğini hepimiz biliyorduk, bekliyorduk. Şimdi ben buradan Ramil'i tebrik ediyorum. Bu vesileyle de biz Atletizm Şubemize daha fazla önem verme mecburiyetindeyiz. Bu çocuğu da diğerlerine de hepsine, hak ettikleri derecede, maddi anlamda; ki manevi zaten yapıyoruz. maddi anlamda da kısıtlı olan şartları daha da ileriye götürerek, onlara bu yarışmalarda kazandıklarından daha fazlasını Fenerbahçe Spor Kulübü olarak vereceğiz. Bunu devletten de bekliyoruz; bu çocuklar için yapılmasını. Benim söylemek istediğim şu: Kazandıktan sonra bu sporculara hepimiz; kulüp olarak, devlet olarak hepimiz yapmalıyız. Ama bunların da hazırlanmaları için, buralara gelebilmeleri içi gerekli olan ekonomik şartları da onlara sağlamalıyız. Yani hem atletizm sahalarında, yemelerinde içmelerinde, sağlıklarında, aile geçimlerinde, bu hayat şartlarını onlara kazandırmalıyız ki; onlar da rahat çalışsınlar ve bu başarıları elde etsinler.

Ben bu akşam ağlayacak gibiydim. Çok gururluyum, böyle bir çocuğumuzun Dünya Şampiyonu olmasından dolayı gururluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunu başarırlar. Hepinize, teşekkür ediyorum, iyi akşamlar diliyorum"

RAMİL GULİYEV'İN HİKAYESİ
Ramil Guliyev 29 Mayıs 1990 Bakü doğumlu. 100 ve 200 metre yarışlarında yerel ve uluslararasın birçok gençler rekorları bulunan Ramil 2009 Avrupa Gençler Atletizim şampiyonasında Azerbaycan adına mücadele etti. 2011 yılında Türk vatandaşı olduktan sonra, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışması için, Azerbaycan Atletizm Federasyonu'nun izin vermesi gerekiyordu ancak izin çıkmadığı için yarışamadı. Guliyev yarışamadığı 2012'den sonra bu kez 2017'de Londra'dan tarihi bir zaferle 200 Metre'de altın madalya ile dönüyor. 

RAMİL GULİYEV: "FENERBAHÇE OLMASA BELKİ DE ATLETİZMİ ÇOKTAN BIRAKMIŞTIM"
Londra Olimpiyatlarına gitemeden önce Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile iligli açıklamalarda bulunan Guliyev ise; "Bana çok büyük destek veriyorlar. En başta başkanımız Aziz Yıldırım. Bu kulüp olmasa belki ben Türkiye'ye gelemezdim. Kariyerimin, derecelerimin sebebi kulübüm Fenerbahçe olmasa belki de atletizmi çoktan bırakmıştım" demişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Aziz Yıldırım'ın konuşurken ağlamaklı oluşu
-Fotoğraflar (Guliyev'in koşusu ve bayraklarla poz vermesi)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!