Ramazanoğlu'ndan İdlib açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ramazanoğlundan İdlib açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 10:59

Ramazanoğlu'ndan İdlib açıklaması

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e girmesi hakkında yaptığı açıklamada, mazlumların umudu olduklarını belirterek, Türkiye'nin gönül bağı olduğu Suriye'nin kaderini, terör örgütlerinin eline bırakmamak için İdlib'e askeri intikal başlattığını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan anlaşma çerçevesinde, Türk askerlerinin İdlib'e girişiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Ramazanoğlu, askeri intikalin amacını Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırların güvenliğini sağlamak için atılan stratejik adımın devamı olarak nitelendirerek, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek olduğunu vurguladı.

Ramazanoğlu, Suriye'nin Türkiye'yle 911 kilometre kara sınırı olduğunu ve Türkiye'nin gönül bağı olduğu ülkenin kaderini, terör örgütlerinin eline bırakmamak için İdlib'e askeri intikal başlattığını söyledi. 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın yüz binlerce masumun ölümüne, milyonlarcasının da göç etmesine sebep olduğunu ifade eden Milletvekili Ramazanoğlu, "Mazlumların umudu olan Türkiye, unsurlarımızın İdlib'e intikalini başlatarak bölgeye yeni bir nefes alma imkanı sunmuştur.  Biz açık kapı politikamız ile 3 milyonun üzerinde sığınmacıyı kabul edip, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Türkiye'nin aksine gözünü, kulağını Suriye'de olup bitenlere kapatan ülkeler eşi benzeri görülmemiş bir şekilde masumlara zulmeden terör örgütleriyle kol kola girmişlerdir. Biz, mazlumun gözünden bir damla gözyaşı akmaması için çırpınırken bölgede bir terör devleti kurmak için mücadele eden ülkeleri ne anlamak ne de onaylamak mümkün değildir. Bilinmelidir ki terörün her türlüsü ile kimden nereden gelirse gelsin kararlılıkla mücadele edeceğiz" dedi. Ramazanoğlu, başlayan operasyon ile hedeflenen ateşkesin daimi tesisi ile birlikte olası bir göç hareketliliğin de önüne geçilmiş olacağını belirtti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!