Ramazanda gıda denetimleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda gıda denetimleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 11:13

Ramazanda gıda denetimleri devam ediyor

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- 'ÇIFTLIKTEN sofraya gıda güvenliği' kapsamında Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  gıda kontrolör görevlileri tarafından yıl boyunca yapılan denetimler, ramazan ayı boyunca da sürdürülüyor. Ramazan ayı nedeniyle özellikle tüketimi artan; ekmek, pide, yufka, unlu mamuller, tatlı ve şekerleme üretim yerleri başta olmak üzere bütün gıda işletmeleri denetleniyor.
Denetimlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Gıda ve Yem Şube Müdürü İlknur Sezer ile gıda kontrol görevlileri  katıldı. Denetimlerde özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyenine dikkat edilirken, mevzuata aykırı ürünler tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulanıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz; "Ramazan ayında vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alarak Gıda ve Yem Şubesinde görevli kontrolör arkadaşlarımız ile birlikte  ilimizde gıda sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmaların denetimlerini yapıyoruz. Rutin olarak bu denetimler her zaman  yapılsa da bu ayda  denetimler daha da artıyor. İşletmelerimize ziyaretin iki önemli sebebi var. Birincisi işletmelerin varsa eksikliklerini tamamlamalarını sağlamak, ikincisi vatandaşlarımızın tükettiği gıdaların güvenli ve gönül rahatlığı ile tüketmesinin önünü açmaktır" dedi.
İl Müdürü Yılmaz, tüketicilerin de toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını istedi. Yılmaz, ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı. Gıda ile ilgili her türlü şikayetlerin ise 'Alo 174 Gıda' hattına bildirilmesi istendi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!