Ramazan yaklaştı, erzak kolilerinde yarış başladı

TEMEL gıda maddeleri satışında yüzde 60 artış yaşandığı ramazan için zincir marketler kolları sıvadı. Migros, Carrefour, Metro, Gima, Tansaş, BİM, Kiler gibi zincir marketler, erzak yardımında bulunacak müşteriler için 14.99-49.99 YTL fiyat seçeneklerini içeren Ramazan kolileriyle öne çıkma çabasına girdi. Büyük erzak yardımı alımları için yüzde 20’ye varan indirimler yapılıyor.

RAMAZAN ayının yaklaşmasıyla birlikte, market zincirleri arasında yaşanan rekabet kızıştı. Cazip kampanyalarla ramazan alışverişini kendi marketlerine çekmeye çalışan bu zincirler, ramazan ayı için hazırladıkları erzak yardım paketleriyle de hareketlenen pazardan daha fazla pay almaya çalışıyor. Farklı fiyat seçenekleri sayesinde her bütçeye uygun hazırlanan bu kolilerin fiyatları da 14.99 YTL’den başlayıp, 49.99 YTL’ye kadar çıkıyor.

GIDA SATIŞI ARTIYOR: Temel gıda maddeleri satışında yüzde 60 oranında artışın yaşandığı ramazan ayında, bu artıştan yararlanmak isteyen market zincirleri de boş durmuyor. Migros’tan Carrefour’a, Metro’dan Gima’ya, Bim’den Kiler’e kadar tüm market zincirleri, ramazan ayında erzak yardımında bulunacak müşteriler için hazırladıkları 16 farklı seçenekten oluşan kolilerle ön plana çıkmaya çalışıyor. Bu kolilerin fiyatı, yüzde 10 ile yüzde 20 oranında düşük tutularak, satışların cazip hale gelmesi amaçlanıyor.

FARKLI SEÇENEKLER: Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven’in yaptığı araştırmaya göre, makarna, mercimek, pirinç, şeker, un, sıvı yağ, tuz, çorba, gibi temel gıda maddelerinin ağırlıkta olduğu ramazan paketlerinin fiyatları da markete, ürün çeşit ve markasına göre büyük farklılıklar oluşturuyor. Fiyatlar, 14.99 YTL’den başlayıp, 49.90 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Dört kata varan fiyat farklılığında, temel gıda maddelerinin yanı sıra kolilere reçel, bal, salça, hurma, meşrubat, tatlı, kahve gibi ürünlerin de eklenmesi etkili oluyor.

YARDIM PAKETLERİ: Erzak yardımında bulunacak müşterileri için Migros, 2 farklı Ramazan kolisi seçeneği sunuyor. Ramazanda yine Tansaş’ın 2, Real’in 4, Metro’nun 3, Carrefour’un 5, Kiler’in 3, Bİm’in de 2 farklı paket seçeneği bulunuyor. Migros ve Tansaş’ın kolilerinin fiyatı, 15.90 YTL ile 39 YTL arasında değişirken, bu Carrefour’da 14.99 YTL’den başlayıp, 49.99 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Real’de fiyat aralığı 13.90 YTL ile 29.50 YTL arasında değişiyor. Metro’da ramazan kolileri 18 YTL’den başlayıp, 42 YTL’ye ulaşıyor.

PAZAR YÜZDE 60 BÜYÜYOR: Market zincirleri, pazarda yaşanan canlanmayı, cazip kampanyalarlada körüklemeye çalışıyor. Bazı ürünlerde yüzde 25’e varan oranlarda indirimlere giden bu zincirler, bu kampanyalarla sepet büyüklüğünü de artırmayı hedefliyor. Bu zincirlerden Migros, marketlerinde özel ramazan sokakları kuruyor. Ayrıca, 14-30 Eylül tarihleri arasında Club kartıyla yapılan 25 YTL’lik alışverişlerde aynı ürünün ikincisinde yüzde 25 indirim yapıyor. BİM ise güllaç, kadayıf, revani gibi geleneksel tatlılarda indirime giderek, müşterilerini ramazanda damak tadından yakalamayı amaçlıyor.

Hangi marketin ramazan paketinde neler var

MİGROS ve TANSAŞ: Bereket ve Ziyafet adını verdiği iki farklı erzak paketi bulunuyor. Bunlardan 15.9 YTL fiyatlı Bereket’de, un, zeytin, pirinç, makarna, ayçiçek yağı, çay, Şeker, kadayıf, salça, çorba, meşrubat, kahve, bezelye konservesi ve kırmızı mercimek bulunuyor. 39 YTL’den satılan Ziyafet’te ise tüm bunlara ek olarak fasulye, çilek reçeli, Knorr yöresel mahluta çorba, tuz, kadayıf, süt, helva, tahin, pekmez, balı, beyaz peynir, turşu, meyve suyu ve tavuk bulyon da yer alıyor.

CARREFOUR VE GİMA: 14.99 YTL’lik fiyatlık Ramazan kolisinde, kırmızı mercimek, nohut, un, siyah zeytin, pirinç, makarna, ayçiçek yağı, çay, küp şeker, domates salçası, çorba, ve tuz yer alıyor. Mega adı verilen ve 49.99 YTL’den satılan kolide ise tüm bu ürünlerin gramajı yükselmesinin yanı sıra, fasülye, reçel, kemalpaşa tatlısı, hurma, kahve, meşrubat, fındık kreması da bulunuyor.

METRO: 18 YTL’den satışa sunulan kolide, ayçiçek yağı, pirinç, 4 adet makarna, toz şeker, çay, zeytin, salça, hurma, ve reçel bulunuyor. Metro’nun hazırladığı 42 YTL’lik ramazan kolisinde ise tüm bu ürünlerin gramajı artırılıp, marka ürünlerden oluşturulmuş. Ayrıca, un, bulgur, mercimek, fasülye, bezelye, küp şeker de bulunuyor.

REAL: Real’in 14.99 YTL’den satışa sunduğu paketinde çiçek yağı, pirinç, mercimek, makarna, un, toz şeker, çay, salça, siyah zeytin yer alıyor. Real’in 48.99 YTL’lik paketinde ise tüm bu ürünler daha fazla gramajdan ve marka ürünlerden oluşuyor. Ayrıca, fasulye, tuz, Türk kahvesi, çorba, reçel, meşrubat, kakaolu puding ve hurma da bulunuyor.

KİLER: Paket fiyatları 13.90 YTL 29.50 YTL arasında değişiyor. Ekonomik, ekstra ve süper adı altında 3 farklı seçeneği bulunuyor. 13.90 YTL’lik ekonomik paketinde mercimek, pirinç, şeker, ayçiçek yağı, makarna, çay, domates salçası, zetyinyağı, çorba, tuz, un yer alıyor. 29.50 YTL’lik Extra adlı pakette ise hem bu ürünlerin gramajı artıyor, hem de ek olarak kahve, bezelye gibi yeni ürünler ekleniyor.

BİM: İki farklı paket seçeneği olan BİM’de ramazan kolisi için en fazla 32.50 YTL’yi gözden çıkartmak yeterli oluyor. BİM’in 32,50 YTL’lik paketinde 3 adet makarna, un, toz şeker, pirinç, nohut, mercimek, çay, helva, zeytin, ayçiçek yağı, salça, kemalpaşa tatlısı, bulgur, fasulye, nohut yer alıyor.
Yazarın Tüm Yazıları