Ramazan Bayramı tatili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramı tatili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 09:24

Ramazan Bayramı tatili için heyecanlı bekleyiş başladı.. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması tatil hayali kuranları çok mutlu etti. Peki Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Kamuda çalışanlar idari izinli mi sayılacak? İşte Ramazan Bayramı tatili ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevapları.

Haberin Devamı

Bu yıl 6 Haziran 2016 tarihinde başlayan Onbir ayın sultanı Ramazan ayının üç haftası geride kaldı. Tatilcilerin en çok merak ettiği konu bayram tatili kaç gün olacaktı. Ramazan ayında Başbakanlık’tan yapılan açıklama ile 4 Temmuz 2016 günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü de kamu kurumlarında çalışanlar tam gün idari izinli sayılacak. Böylece bayram tatili 9 güne çıkarılmış oldu.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bayram süresince otoyol ve köprülerin ücretsiz olduğunu açıkladı. Buna göre 2 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 00.00’dan 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar otoyol ve köprülerden ücretsiz geçilebilecek. Bayramda toplu ulaşımda ücretsiz Belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler 5 Temmuz Salı günü saat 00.00’dan 7 Temmuz Perşembe günü saat 00.00’a kadar toplu ulaşım ücretsiz verilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

01 Temmuz 2016 Cuma günü Kadir Gecesi
04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe
05 Temmuz 2016 Salı günü Ramazan Bayramı 1. gün
06 Temmuz 2016 Çarşamba günü Ramazan Bayramı 2. gün
07 Temmuz 2016 Perşembe günü Ramazan Bayramı 3. gün

Haberin Devamı

İŞTE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ:

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ TURİZMCİLERİ SEVİNDİRDİ!
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve 200 ile üzerinde koltuk sayısına sahip charter uçaklara verilen desteğin artırılması, turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanmasını turizm sektörü açısından çok olumlu bulduğunu söyledi. Tatilin erken açıklanması ve 9 gün olmasının turizm sektörünün talebi olduğunu belirten Ayık, "Çünkü insanlar erkenden planlarını yapabilecek ve kendilerine uygun tesisi seçme şansı olacak. İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak. Yerli turistin sektöre ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!