Ramazan ayında ibadete açılacak

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayında ibadete açılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 18:43

Ramazan ayında ibadete açılacak

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönümlük alana inşa edilen 5 bin cemaat kapasiteli Karadeniz Bölgesi'nin en büyüğü olacak külliyenin cami kısmının çatısının inşaatının titizlikle yapıldığı belirtildi.
Baruthane mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönümlük alana inşa edilen 5 bin cemaat kapasiteli Karadeniz Bölgesi'nin en büyüğü olacak külliyenin cami kısmının çatısının inşaatı gerçekleştiriliyor. Osmanlı mimarisinden esinlenerek melez bir tasarımın uygulandığı cami içinde, sütunlar Selçuklu mimarisini, kubbede Babür Türk mimarisini, tavanda ise Osmanlı mimarisi ile çıtakarı sanatının uygulandığını ifade edildi. Büyük oranda tamamlanan caminin çatısı ise, çam ağacından elde edilen kalaslarla kaplanıyor. Nakışlı geleneksel mimari ile bezenecek olan kubbeyi çepeçevre saracak olan camlar vitray, iç kısımda havuzu, kenarlarında sedir oturma yeri, avluda ise şadırvan olacağı belirtildi.   
Gün geçtikçe detayları ortaya çıkan caminin sadece Samsun için değil, şehir dışından gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilerin görmek isteyeceği inanç ve ibadet merkezi olacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ecdadımız tarih boyunca yaptığı eserlerle inşa çalışmaları yaparken aynı zamanda insanlığın ihyası için çalışmış, bugün bile ayakta duran güzel eserlere imza atmıştır.  Şehirleri bu tür eserlerle imar ederken insanlığa önemli hizmetlerde bulunmuştur. Günümüzde de medeniyetimizin yeniden ihyası için önce bu medeniyeti oluşturan insan ruhunu yakalamamız gerekmektedir.  Bu manada bizler camii ve külliyemizi inşa ederken bu ruhla hareket ediyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!