Ramazan ayına özel ürünlerle tüketiciyi mideden yakaladılar

GIDA ürünleri satışında yüzde 60’a varan artışların yaşandığı ramazanda bazı firmalar, aşureli dondurma, dönerli pizza, sucuklu burger, mantılı çorba, frambuazlı güllaç gibi özel ürünlerle tüketicileri midelerinden yakalamaya çalışıyor. Burger King, Pizza Hut, Domino’s Pizza gibi fast food zincirleri, hurma, zeytin ve kadayıflı mönüler sunuyor.

TEMEL gıda ürünleri satışında yüzde 60’a varan artışların yaşandığı ramazan ayında, marketlerin erzak kolileri, bankaların da kredi kartlarıyla girdiği pay kapma yarışına bu yıl, bazı gıda üreticileri ile fast food zincirleri de katıldı. Böylece, aşureli dondurmadan dönerli pizzaya, mantılı çorbadan sucuklu burgere, frambuazlı güllaça kadar bir çok farklı lezzet ve tattaki ürünler, iftar sofralarına girmiş oldu. Burger King, Pizza Hut, Domino’s Pizza gibi fast food zincirler de, hurma, zeytin ve kadayıflı özel menülerle ramazan bereketinden yararlanmaya çalışıyor. Danone, Danette çeşitlerine damla sakızlısını, Eker Çifliği de süt ürünlerine geleneksel Türk tatlılarını ekledi.

İFTARA UYGUN: Ramazan ayına özel ürünler hazırlayan firmalar, iftar sofralarında tercih edilecek bu ürünlerin, tok tutucu, insan sağlığı için gerekli besin ögelerini içeren, diyet lifi, vitamin ve mineral bakımından zengin olmasına özen gösteriyor ve iftar sofralarında sağlığı zorlamayacak hafif ürünlere yöneliyor. Bu yıl ramazanın sıcak aylara denk gelmesi de hafif ürünlerin çıkartılmasında önemli rol oynuyor. Önümüzdeki yıl ramazan ayının daha sıcak bir döneme denk geleceğine dikkat çeken firma yetkilileri, 2008 yılında bu tür ürünlerde rakabetin daha yoğun olacağı görüşünü savunuyor.

RAMAZANA ÖZEL ÜRÜNLER: Arkadaşımız Meltem Kara’nın yaptığı araştırmaya göre, ramazan ayında artan satışlardan pay kapmak isteyen firmalar, iftar sofralarında en çok tercih edilen ürünleri ön plana çıkarma yoluna gidiyor.

Dondurmaya aşure ve güllaç koydular

ALGİDA, Carte d’Or’u iftar sofralarına sokmak için güllaç ve aşureli dondurmayı piyasaya sundu. Geleneksel Güllaç Lezzeti ve Aşure Bereketi adı altında satılan bu iki yeni lezzetteki dondurmaların fiyatı 7.45 YTL. Carte d’Or’un güllaçlı dondurmasında, ceviz, meyve parçaları ve sütlü sosu gül aroması bulunuyor. Aşure Bereketi’nde ise elma, kuru üzüm, incir, kayısı, portakal parçaları ve tarçın lezzeti sağlanıyor.

Mantılısını da yaptılar çorba satışı katlandı

HAZIR çorba tüketiminin 2 kat arttığı ramazan ayında Knorr, bu yıl iftar sofralarına 7 farklı lezzetle girdi. Knorr’un yeni ürünleri arasında, Doğu Akdeniz bölgesinin mantılı, nohutlu Yüksük Çorbası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin buğdaylı ve yeşil mercimekli Alaca Çorbası, arpa şehriyeli Mercimek Çorbası ve etli Düğün Çorbası yer alıyor. Knorr Çabuk çorbaların yeni üyeleri arasında ise kremalı brokoli, kıtırlı peynir ve Ezogelin çorbaları bulunuyor. Knorr Çabuk Çorba’lar 0,62 YTL, Yöresel Çorbalar 1.26 YTL’den satılıyor.

Pizza Hut, ramazan için künefeye sarıldı

Özsüt, sadece ramazan ayına yönelik olarak frambuazlı güllaç satışına başladı. İlk defa bu ramazan piyasaya sürülen frambuazlı güllaçın porsiyonu, 4.50 YTL... Frambuaz ve beyaz çikolata kullanılarak hazırlanan bu tatlı, hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Ramazan ayının geleneksel tatlarından biri olan künefe bu ramazanda Pizza Hut restoranlarında 4.5 YTL’den satılıyor. Eker Süt Ürünleri, "Geleneksel Lezzet" adı altında ürettiği hazır sütlü Türk tatlılarını ramazan ayında piyasaya sundu.

Danette’nin damla sakızlısı da var

DANONE, taze sütlü tatlı Danette çeşitlerine bu ramazan, damla sakızlı Danette’yi ekledi. Sadece ramazan ayı için sınırlı sayıda üretilen Danette Damla Sakızı, yüzde 80 oranında taze süt içeriyor. Danette Damla Sakızı, hafiflik özelliğiyle iftar sofralarında öneriliyor.

Pizzayı dönerli yaptılar

DOMİNO’S Pizza’nın mönülerine bu yıl ramazana özel olarak dönerli pizza ve künefe de eklendi. Mozzarella peyniri, döner, yeşil biber ve domatesin kombinasyonuyla oluşturulan dönerli pizza, ramazan süresince tüm zincir restoranlarda satılacak. Domino’s Pizza’nın ikinci özel ürünü ise bol peynirli künefe. Dönerli pizzanın orta boyu 19 YTL, büyük boyu ise 23,50 YTL’den satılıyor. Ayrıca 15 Ekim’e kadar orta ya da büyük boy pizza tercih edenlere, 5,90 YTL tutarındaki künefe hediye ediliyor.
Yazarın Tüm Yazıları