KIRKLARELİ HABERLERİ

Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri artırıldı

DHA
02.06.2017 - 12:31Son Güncelleme :
DHA

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla denetimler artırıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından pastane, fırın, kasap, toplu tüketim yerlerine teknik ve özel hijyen koşulları üzerine denetimler yapılıyor. Gıda kontrolörleri tarafından gerçekleştirin denetimlerde, çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi ve sunumu yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetleniyor. Çalışanların hijyen sertifikalarını da denetleyen ekipler, depolarda son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünü kontrolü de yapıyor.

Tüm gıdaların saklama koşullarını ve dolap sıcaklıklarını da kontrol eden ekipler, eksiklikleri olan işletmelere bu eksikliklerini bildirerek tamamlamaları için süre veriyorlar. Ayrıca Ramazan paketi olarak satışa sunulan kolilerin içerisindeki gıdalar da kontrol görevlileri tarafından denetleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için denetimlerin Ramazan ayı boyunca denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kırklareli haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kırklareli haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri artırıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

KIRKLARELİ NAMAZ VAKİTLERİ

20 Şubat 2018, Salı
  • İmsak
    06:58
  • Guneş
    08:31
  • Öğle
    13:20
  • İkindi
    15:37
  • Akşam
    17:58
  • Yatsı
    19:25
Sayfa Başı