Rally Antiphellos Kaş'ta başladı

Güncelleme Tarihi:

Rally Antiphellos Kaşta başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:38

Rally Antiphellos Kaş'ta başladı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin desteğiyle Transanatolia Raid tarafından düzenlenen 'Rally Antiphellos' Kaş'ta başladı.

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene, Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Murat Uz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, belediye meclisi üyeleri, organizasyon yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulası ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rally Antiphellos'un etabının startı verildi. İlk start verilen sporcu, cross country motor dalında yarışan Serkan Özdemir oldu.

Rally Antiphellos ralli ve raid dallarında yapılıyor. Ralli dalında, dört kategoride 38 yarışmacı, Raid dalında yine dört kategoride 16 olmak üzere toplam 54 yarışmacı katılıyor. 4 gün sürecek Rally Antiphellos, 8 etaptan oluşuyor. Yarışmacılar, Toros Dağlarında sekiz etapta 350 kilometre yol yapacak. . Yarışma, Kasaba Gökdere - Sineli- Kaş etaplarıyla 30 Nisan Pazar günü, Kaş Cumhuriyet Alanı'nda sona erecek.

Rally Antiphellos Koordinatörü Burak Büyükpınar yaptığı açıklamada, "Bu yarışlarla, Kaş'ın doğasını, vadilerini, dağlarını tanıtacağız. Turizm sezonunun başlangıcında, bu yarışlar Kaş turizmine canlılık ve hareket getirecektir" dedi.

Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Rally Antiphellos'la, turizmin yalnızca kum, deniz, güneş olmadığını göstermek istiyoruz. Kaş'ın tarihinin yanında makilerini, doğal bitki örtüsünü tanıtacağız. Bu yarışları kalıcı yapmak, en büyük amacımız" diye konuştu.

Kaymakamı Murat Uz ise "Dünyada bu tür organizasyonlar, turizmin ana ögelerinden biridir. Bu bir ilk. Bunun devamı, Kaş turizmine çok önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Yarışmalarda ilk üçe giren sporculara, kupa ve madalya verilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!