Ralli heyecanı Çorum'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Ralli heyecanı Çorumda başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 18:30

Ralli heyecanı Çorum'da başladı

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA) - 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7'nci ve son yarışı Çorum’da start alarak başladı.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7'nci ve son yarışı Çorum TSO Fuar Alanı'nda start alarak başladı. Şampiyonanın Çorum etabının açılışını Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve katılımcı protokol üyeleri tarafından yaptı.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) Başkanı Mesut Sami Bıyık, 43 yıldır organize edilen rallinin ilk kez geçen yıl Çorum'da düzenlendiğini belirterek, "Geçen yıl şampiyonanın bir ayağını burada düzenlemiştik. Bu yıl da şampiyonanın final yarışını Çorum'da gerçekleştiriyoruz. Organizasyonda 76 sporcu mücadele edecek. Çorum Barajı mevkisinde gerçekleştirilecek final yarışındaki iki özel etap Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok ile nisan ayında vefat eden TOSFED'in üst düzey yöneticilerinden Cem Celal Işık adına yapılacak" dedi.

Yarın (Cumartesi) finallerle sona erecek olan yarışta ralliciler, saat 08.30’dan itibaren Çorum Barajı bölgesinde yer alan Ahmediye ve Gemed etaplarında yarışacak. Şampiyona saat 15.30’da avantaj etabı ile sona erecek. Toplam uzunluğu 157 kilometre özel etap toplamı ise 71 lilometre. olan şampiyona saat 15.55’den itibaren şehir merkezinde yer alan saat kulesi önündeki finişte son bulacak.

Sezon finali öncesinde Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 87 puanla lider durumda yer alırken, takımlar şampiyonasında da Castrol Ford Team Türkiye 128,4 puanla ilk sırada bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!