Rakka için ABD ile mutabık kaldık

Güncelleme Tarihi:

Rakka için ABD ile mutabık kaldık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 23:31

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, El Bab operasyonunda uluslararası koalisyonun hava desteği vermemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 Kalın, Rakka operasyonunun tecrit aşamasının SDG tarafından yapılmasının ardından şehre girilme aşamasının Özgür Suriye Ordusu ve diğer yerel güçlerle koordineli yapılması konusunda Amerikalılarla mutabık kalındığını da belirtti.  SDG’nin ana unsurlarından birini terör örgütü PKK ile bağlantılı YPG oluşturuyor. Türkiye, YPG’nin Arap kenti olan Rakka’ya girmesine karşı çıkıyor. Dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda soruları yanıtlayan Kalın özetle şunları söyledi:

1.900 KM2’LİK ALAN TEMİZLENDİ:  “(Fırat Kalkanı Harekâtı) Bugün (dün) itibarıyla yaklaşık bin 900 kilometrekarelik alan DEAŞ terör örgütünden tamamen temizlenmiş ve sınır bölgelerimiz güven altına alınmıştır.

KOALİSYON DESTEK VERMELİ: Uluslararası koalisyonun özellikle hava desteği vermesi konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Meşru bir gerekçe olmadan hava desteğinin verilmemesi kabul edilemez.

Haberin Devamı

700 CANLI BOMBA İDDİASI: (Rakka’dan El Bab’a 700 canlı bomba iddiası) Terör örgütünün sahadaki çeşitli hareketliliğiyle ilgili bizim istihbarat birimlerimiz, Genelkurmay Başkanlığımız çalışmalarını yürütüyor ve tedbirlerini alıyor. 

RAKKA’DA İŞBİRLİĞİ: Amerikalılarla yaptığımız yoğun temaslar neticesinde Rakka operasyonunun tecrit aşamasının Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı verilen birim tarafından yapılması ama şehre girilme aşamasına gelindiği zaman da bunun Hür Suriye Ordusu  (ÖSO) ve diğer yerel güçlerle koordineli yapılması konusunda mutabık kaldık. Rakka operasyonunun birinci aşaması devam ediyor. Bizim orada da DEAŞ’la mücadele konusunda en ufak tereddütümüz yok. Şeffaf olmamız gerekiyor. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü bertaraf edemezsiniz.

ESAD REJİMİYLE KIRMIZI ÇİZGİ: (Moskova Deklarasyonu üzerinden Türkiye’nin Esad rejimiyle kırmızı çizgisini korumaya devam edip etmediği sorusu) Pozisyonumuz değişmedi. Suriye’nin geleceğini taşıyabilecek, toprak bütünlüğünü sağlayacak, bütün kesimleri temsil edecek adil bir yönetim biçimi kurulmadan ne savaşın sona ermesi ne de sürdürebilir bir yönetimin kurulması mümkün olmayacak.

Haberin Devamı

FETÖ BAĞLANTISINI ÇOK NET GÖSTERİYOR:  (Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov) Bize gelen bilgiler ışığında, bütün oklar FETÖ bağlantısını çok net göstermektedir. O terör saldırısıyla FETÖ ve onun arkasında bulunan diğer güçler hedefledikleri şeye ulaşamadılar.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!