'Rakka harekâtı Musul ve Fırat’tan sonra başlasın'

Güncelleme Tarihi:

Rakka harekâtı Musul ve Fırat’tan sonra başlasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 22:59

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada DEAŞ’a karşı Rakka’da planlanan operasyonun, Irak’ta Musul ve Suriye’de Fırat Kalkanı harekâtları bitince yapılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş’un açıklamaları özetle şöyle:

“Türkiye, Musul'daki operasyonu yakinen takip ediyor. Türkiye'nin eğittiği Ninova muhafızları operasyon içerisindedir, Peşmergeler operasyon içerisindedir. Yapılan müzakereler, diplomatik çalışmalar sonucunda Haşdi Şabi’nin Musul’a girmesi inşallah önlenecektir.

(Suriye'de) Ya Münbiç tamamen PYD’den temizlenecek söz verildiği gibi ya da Türkiye, Münbiç’in oradaki bir başka terör örgütü olan PYD’den temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu’na gerekli desteği verecektir. Bu konuda da gerekli müzakereler yürütülüyor.
m Rakka operasyonunun Rakka halkından oluşturulacak unsurlarla birlikte yapılması, meşru ordularla birlikte yapılması doğru olur. Türkiye’nin tezi, Musul operasyonu ve Fırat Kalkanı operasyonu bittikten sonra Rakka operasyonunun yapılmasının askeri ve stratejik bakımdan daha doğru olacağı yönündedir."

Haberin Devamı

FETÖ’YÜ İADE ÇALIŞMALARI

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in ABD’den iade edilmesiyle ilgili Washington’daki temasları hakkında şunları söyledi: “Ümit ediyorum ki, iade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı. Bunun gereğini Amerika Birleşik Devletleri’nin yöneticilerinin, hukukçularının, yargı sisteminin yapması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Bozdağ’ın ziyaretinin süreci hızlandırdığını söyleyebilirim.”

BAKMADAN GEÇME!