Rakiplerimizi tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Rakiplerimizi tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1997 00:00

Dortmund son şampiyon
Haberin Devamı

Alman Ligi'nin önde gelen takımlarından Borussia Dortmund, 19 Aralık 1909'da kuruldu. 5 kez lig şampiyonu oldu. 1966'da Kupa Galipleri, 1997'de Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Sammer, Kohler, Möller, Reuter gibi tecrübeli yıldızları yanında, Brezilyalı Cesar ile A.Silva, Rus But, Portekizli P.Sousa, İsviçreli Chapusiat, ABD'li Kirovski, Ganalı Tonko gibi yabancı futbolcular var.

Parma fırtına gibi

Parma geçen sezon İtalya Ligi'ni 2. sırada bitirdi. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde W.Lodz'u (Polonya) 3-1 ve 4-0'lık skorlarla iki maçta da devirdi. 1992-93'de Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Parma'yı Ancelotti çalıştırıyor. Hırvat Staniç, Monaco'dan alınan Thuram, D.Daggio, Arjantinli Sensini, Fransız Pedros, Cirespo, Benarrivo, Chiesa ve Mussi yıldız isimleri.

Prag tanıdık rakip

Çek Cumhuriyeti'nde üstüste 3. kez şampiyon olan Sparta Prag, 2 sezon önce G.Saray'ı UEFA Kupası'ndan eledi. Sparta'da 4 tane Slovak futbolcu, Nemed, Obajdin, Laliç, Cisranic forma giyiyor. Hornak, Siegl, Miztr, Hasek, Branek de Çek Milli Takımı'nda oynuyorlar. S.Prag'ın gol silahı Lokvenc. Ön elemede Salzburg'u 0-0 ve 3-0'lık skorlarla geçti.

PSG yine karşımızda

2 kez lig şampiyonluğu, 4 Fransa Kupası, bir kez de lig kupası kazanan PSG, 1996'da Kupa Galipleri Kupası'nın sahibi olurken, G.Saray'ı elediği 1996-97 sezonunda da final oynadı. Portekizli Pimentel, Brezilyalı Nascimento ile Rai, Yugoslav Panteliç ve İtalyan Simone, teknik direktörlüğünü Ricardo Gomes Raymundo'nun yaptığı PSG'de forma giyen yabancı futbolcular.

Kupa zengini Bayern Münih

1900 yılında kurulan B.Münih 14 kez ligi şampiyonu oldu. 1967'de Şampiyon Kulüpler, 1974-75-76'da Kupa Galipleri, 1996'da UEFA Kupası'nı müzesine götürdü. Kadrosunda Türkiye'nin çok yakından tanıdığı babası Türk, annesi Alman olan Mehmet Scholl de yer alıyor. Bayern, ligde 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik 7 puanla 3.sırada. İtalyan Trapattoni'nin çalıştırdığı Bayern'de Babbel, Helmer, Mattheaus, M.Scholl, Zickler yıldız isimler.

Göteborg'a şansımız tutmadı

1904 yılında kurulan Göteborg, 17 kez İsveç ligi, 4 kez kupa şampiyonluğu kazandı. Avrupa Kupaları'nda 1985'de F.Bahçe'yi, 1992'de Beşiktaş'ı eledi. 1994'de Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray'ı iki maçta da yendi. Kaleci Ravelli'nin kaptanlığını yaptığı Göteborg'da Erlingmark, Lindqvist, Andersson, Ekstrom, Alexandersson İsveç Milli Takımı'nda forma giyiyor. Ön elemede G.Rangers'ı 1-1 ve 3-0'la eledi

Steaua Bükreş eskiyi arıyor

Steaua Bükreş (1947), Romanya Ligi'nde 19 lig, 19 da kupa şampiyonluğu kazandı. 1986'da Şampiyon Kulüpler, 1987'de Avrupa Süper Kupası'nı kazanan Steaua, son yıllarda eskiyi arıyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSG'yi ilk maçta hükmen 3-0 yenmesine rağmen rövanşta 5-0 yenilince UEFA Kupası'na geldi. Teknik direktörlüğünü D.Dumitriu'nun yaptığı Steaua'nın kaptanı 36 yaşındaki Rotariu.

Bochum'da iki Türk var

İki kez küme düştüğü Almanya Ligi'ne geçen sezon yeniden çıkan ve 5. olan Bochum'un teknik direktörlüğünü Klaus Toppmöller yapıyor. 1996-97 sezonunda UEFA Kupası'nda 5. olan Bochum, 2 kez Almanya Federasyon Kupası'nı kazandı. Wattenscheid'dan transfer edilen Yıldıray Baştürk ve genç takımdan yetişen Neşat Gülünoğlu'da Bochum'da forma giyen iki Türk futbolcu. Kadrosu şöyle: Gospodarek-Waldoch, Kracht, Schreiber, Hutwelker, Stcikroth, Dickhaut, Wosz, Reis, Juran, Peschel.

National ön elemede gol yağdırdı

National Bükreş Kupa Galipleri eleme turunda Galler ekibi Cwmbran Town takımını 5-2 ve 7-0'lık galibiyetlerle eledi. 4. haftada Romanya Ligi'nde 12 puanla 2. sıradaki National, geçtiğimiz sezonu da 2.ikinci sırada bitirmişti. Romanya Kupası finalinde Steaua'ya 4-2 yenilen National'i Florin Halagian çalıştırıyor. Kadrosu şöyle: Stefanescu- T.Petre, Ciobotario, Sburlea, Necula, P.Marin, Carabaş, Piguela, Vasa, R.Niculescu, Albeanu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!