‘Rakiplerimizi kıskandıracağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Rakiplerimizi kıskandıracağız’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 21:23

FRANSIZ Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) bünyesine giren Alman Opel’in amiral gemisi Insignia tamamen yenilenen tasarımıyla haziran sonunda itibaren Türkiye’de 118 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

 Biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile satılacak yeni Insignia’nın sipariş üzerine 260 beygir gücünde 2 litre benzinli 4x4 modeli de getirilecek. 2009’da Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen birinci nesil Insignia satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa genelinde yaklaşık 1 milyon, Türkiye’de ise 30 bin adetin üzerinde bir satış rakamına ulaştı. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, ikinci nesil Insignia’yı Türk otomobilseverlerle ilk kez 20 Nisan tarihinde İstanbul Auto Show fuarında buluşturacaklarını belirterek şöyle dedi:

6 AYLIK HEDEF 5 BİN 500 ADET

“2017’de temmuz-aralık döneminde 5 bin 500 adetlik satış hedefliyoruz. Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir alternatif olarak konumlandırıyoruz. Grand Sport ve Sports Tourer modellerimizin fiyatı ise rakiplerini kıskandıracak seviyede. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 litre dizel otomatik seçeneği yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 litre 165 beygirlik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum.” Keklik otomotiv pazarıyla ilgili olarak ise, “’2017 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 daralma bekliyoruz ancak yeni model ve motor seçeneklerimizle hedefimiz 2017 sonunda ülkemiz binek otomobil pazarında yüzde 8’lik pazar payına ulaşmak” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!