Rakiplerimiz bizim misyon ortaklarımız

Güncelleme Tarihi:

Rakiplerimiz bizim misyon ortaklarımız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 00:00

Renewa Club Satış ve Pazarlama Müdürü Sinem Yaşar, spor sektöründe yatırımların ciddi rakamlara mal olduğunu belirterek, “İnsanlar yatırımcı olarak birbirinden korkmamalı. Rakipleri, misyon ortaklarımız olarak görüyoruz” dedi.

SPOR sektörünün şu an hakettiği yerde olmadığını belirten Renewa Club Satış ve Pazarlama Müdürü Sinem Yaşar, “Sektörün en önemli sıkıntısı, kendini anlatamaması. Sektör kendini anlatabilirse, pek çok sorun da çözülecektir” dedi. Spor sektörünün maddi sorunları olduğunu anlatan Yaşar, “Yatırımlar ciddi rakamlara mal oluyor. Yatırımların geri dönüşü ise biraz sıkıntılı” diye konuştu.

Projeler yolda

Spor yapma alışkanlığının insan için çok önemli olduğunun altını çizen Yaşar, sektörün durumunu ve Renewa Club’ın yeni projelerini Ankara Hürriyet’e anlattı. Ankara’da bu alanda yapılan güzel yatırımlar olduğunu belirten Yaşar, şunları söyledi:

“İnsanlar yatırımcı olarak birbirinden korkmamalı. Bu tip kulüplerin çoğalması, spor kültürünün yayılmasında çok etkili olacaktır. Rakiplerimiz bize göre misyon ortaklarımız.

Yatırımcı artsın

Avrupa ülkelerinde herhangi bir spor zincirinin sahip olduğu kulüp sayısı, bizim ülkemizdeki bütün kulüplerle aynı oranda. Ne kadar çok yatırımcı bu işe önem verirse, sektör de kısa sürede hakettiği yere gelecektir. Bu tip kulüplerin ekonomiye de ciddi bir katkısı var. Spor ya da turizm eğitimi almış arkadaşlarımız istihdam edilmiş oluyor.Toplam 138 çalışanımız var. Çok fazla enerji tüketimi olan bir sektör.

Çok kolay değil

Bu yüzden yatırım yapmak çok kolay değil. Yetişmiş eleman konusunda sıkıntı çekilen bir alan değil. Spor okullarımızdan çok kaliteli mezunlar alabiliyoruz. Spor sektörünü, geleceğin sektörü olarak adlandırabiliriz.
Spor zor bir iştir. Özellikle tek başına yapılan sporlar rekabete dayalı olmadığından, alışkanlık kazanmak da çok zordur. Sosyal etkinlikleri da ortak ederek, bu alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Başkentliler artık spor kültürünü yavaş yavaş algılamaya başladı.

Amatör ruhlu

Topluma spor kültürünü kazandırdıkça onları mutlu ediyoruz ve biz de mutlu oluyoruz. Renewa Club beş yılını doldurdu. Açıldığımız günden bu yana çok şey değişti. Değişmeyen tek şey amatör ruhumuz oldu. Bu sektörde teknolojinin de, ekipmanın da daha iyisi var. Şirketlere can veren personelidir. Bizim başarımızın en önemli nedeni çalışanlarımız ve yöneticilerimizin personele yapmış olduğu ciddi yatırım. Her ay bütün personelimiz eğitimden geçer. İnsanlara hem belli bi mesafeyle, hem de samimi duygularla yaklaşırız.

Hizmet kalitesi

Yenilenmeyi seven bir kurumuz. Renewa açıldığından bu yana üç ciddi tadilat geçirdi. Bunların hepsi azımsanmayacak rakamların ve taleplerin ürünü. Hizmet kalitemizi arttırarak üyelerimizin devamlılığını sağlamak bizim için çok önemli. Kimsenin zamanı yok. Herkes çok yoğun. Yapılanmamız, insanların nasıl çabuk ve keyifli hizmet alabileceği üzerine kurulu. İnsanların hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.”

Şık bir kasabayız

GÜNDE yaklaşık 900 kişinin giriş yaptığı çok şık bir kasabayız. En önemli kalemimiz spor. Bunun yanı sıra spa, masaj, cilt bakımı, selülit ve leke tedavileri gibi hizmetlerimiz var. Burada herkes uzman olduğu işi yapar. İlk üyeliklerimiz bir yıllıktı. Artık üç ve beş yıllık üyelikleri daha çok satıyoruz.
Çok olumlu tepki geliyor
Marka değerimizin en ciddi göstergesi de bu. İnsanların tepkileri son derece olumlu. Spor sektörü, geri dönüşü çok zor, insana yapılan ciddi bir yatırım. Siz insana yatırım yaparsınız ama insan kendine yatırım yapmazsa, yapabileceğiniz bir şey kalmaz. İnsanların kendine yatırım yapması gerekiyor. Biz, spor yapma alışkanlığının ve kültürünün misyoneri olduk.

Her güne bir Euro ile ödül veriliyor

BİR alışkanlığın kazanılması için 21 gün yapılması gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Biz de buna yönelik bir çalışma yapmak istedik. Üyelerimize her geldikleri gün için 1 Euro hediye kazandırıyoruz. Üyelik yapıldıktan sonra 21 gün içinde ise iki kat hediye kazanıyorlar.

Kumbarada

Üyelerimiz spor yapmaya gelmediği zaman arıyoruz ve onlara hedeflerini hatırlatıyoruz. Günlük 900 kişinin geldiği bir kulübüz. Günde 900 Euro harcamış oluyoruz. Yeter ki insanlar gelsin ve spor alışkanlığı kazansın diye düşündük ve ciddi bir yatırım yaptık. Verdiğimiz 1 Euro’lar kumbarada biriktikten sonra, üyelerimiz spa merkezinde kendilerini ödüllendirebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!