İZMİR HABERLERİ

Rakamları bıraktı eline hamuru aldı

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)
07.03.2017 - 09:00Son Güncelleme :

İZMİR'de 15 yıl muhasebecilik yapan Nezihe Meriç (37) rakamlarla uğraşmayı bıraktı, yemek yapmaya başladı.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

İşyerinden aldığı tazminatla açtığı küçük dükkanı 6 yıl işleten Meriç, lezzetli yemeklerinin ünlenmesiyle daha geniş bir mekana taşındı. "Zula Cafe" adını verdiği dükkanında annesi ve üç kadınla zeytinyağlıdan hamur işine, sulu yemekten, tatlılara kadar her ürünü yapabilen Meriç'e en büyük desteği yanında garson olarak da çalışan eşi Sunay Meriç veriyor.

Özel bir şirkette 15 yıl muhasebecilik yapan Nezihe Meriç (37) eşinin desteği ve ısrarıyla işinden ayrılarak kendi işini kurdu. Özellikle zeytinyağlı yemekler konusunda maharetiyle yakınlarının da takdirini kazanan Meriç, küçük bir mekanda gıda işine girdi. Yaklaşık 6 yıl işlettiği mekanda birbirinden lezzetli yemeklerini müşterilerine sunan Meriç şöyle dedi:

"Yıllarca alıştığınız bir mesleğiniz var. O güne kadar sadece eşinize, ailenize ve arkadaş çevrenize yemek yapıyorsunuz. Birden 15 yıllık mesleğimi bırakıp, çok sevdiğim yemek yapmayı kendime iş edinmek çok kolay olmadı. Eşim uzun süre beni ikna etmek için uğraştı. Günlerce ben bu işi yapamam diye ağladım. Ama sonunda ben de bunu başarabileceğime ikna oldum."

TÜM BİRİKİMLERİYLE DAHA BÜYÜK BİR KAFE AÇTILAR

Nezihe Meriç, işini küçük bir mekanda devam ettirirken, eşi Sunay Meriç de 23 yıldır çalıştığı kurumdaki işinden ayrıldı. Çift, Nezihe Hanım'ın oldukça başarılı olduğu işi büyütmeye karar vererek İşçiler Caddesi'ndeki Key Plaza'nın giriş katında bir dükkan tutmaya karar verdi. İşyerinden ayrılırken haklarını aldığını belirten Sunay Meriç, "Elimize bir miktar para geçmiş oldu. Zaten eşimin işi çok güzel devam ediyordu. Onun da isteğiyle birikimimizi bu işe yatırarak yeni bir yer açtık. Ben de burada garson olarak çalışıyorum" dedi.

YÜZDE YÜZ BÜYÜDÜLER

Daha önceki kafede 3 kişi çalıştıklarını anlatan Nezihe Meriç, "Neredeyse yüzde 100 büyümüş olduk. Daha büyük bir yer açınca sayımız 7'ye çıktı. Eğer işlerimiz böyle güzel gitmeye devam ederse sayımızın artmasını istiyoruz. Burada zeytinyağlılarımız zaten çok talep görüyor. Bunun yanında her gün değişik iki çeşit ana yemek çıkartıyoruz. Çorbalarımız, mantı ve makarnamız var. Sabahları da kahvaltı için her gün taze yaptığımız ev böreğimiz var" diye konuştu.

KARNINDA BEBEĞİYLE HİZMET EDİYOR

15 Ocakta Zula Cafe olarak hizmet vermeye başladıklarını anlatan Sunay Meriç, mekanın hazırlığı sürerken eşinin hamile olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Yine de mekanın her şeyiyle ilgilenmek istedi. Şuan da hiç durmadan çalışıyor. Hem kasayla ilgileniyor, hem mutfağa giriyor. Başlarda çekinse de artık bu işi severek yaptığının, keyif aldığının farkında. Ben de eşimle bu başarısı nedeniyle gurur duyuyorum" dedi.

Zula Cafe, açıldığı günden bu yana müşterileri arasında da kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Başlarda sadece bulunduğu çevredeki şirketlerde çalışanların geldiği kafe, artık günün her saati Alsancak ve Konak'tan gelen müşterilerini ağırlıyor.

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

İzmir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının İzmir ilinden Rakamları bıraktı eline hamuru aldı hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 07 Mart 2017 tarihinde saat 09 00’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Rakamları bıraktı eline hamuru aldı haberi güncellenecektir.

İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

05 Temmuz 2019, Cuma
  • İmsak
    03:57
  • Güneş
    05:46
  • Öğle
    13:21
  • İkindi
    17:15
  • Akşam
    20:46
  • Yatsı
    22:26
Sayfa Başı