Ege Haberleri

    Rahmi Usta'nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    25.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Düğün çorbası,

    - Kuzu kapama

    - Haşhaşlı şekerpare.

    HAŞHAŞLI ŞEKERPARE (12 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 kilo un

    - 1.5 su bardağı toz şeker

    - 250 gram margarin

    - 250 gram sıvı yağ

    - 2 paket kabartma tozu

    - 2 paket vanilya

    - 5 yumurta

    - 2 su bardağı süt

    Üzerine:

    - 250 gram haşhaş

    - Şerbeti için:

    - 4 su bardağı su

    - 1 kilo toz şeker

    YAPILIŞI:

    ÖNCELİKLE derin bir kapta margarin, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, vanilya, un ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve sütün içinde bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. 4 su bardağı su ve şekeri kaynatıp ılık şekerparelerin üzerinde gezdirin. Soğutarak servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı