Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    26.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 26.12.2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Mantarlı bostan kebabı,

    - Domatesli pilav

    - Ayva kompostosu.

    MANTARLI BOSTAN KEBABI (6 kişilik)

    MALZEMELER:

    - 3 adet bostan patlıcan

    - 100 gr mantar (mümkün ise taze)

    - 400 gr kuşbaşı dana eti

    - 2 adet soğan

    - 1/4 limon suyu

    - 2 adet domates

    Kızartmak için:

    - 1 çorba kaşığı tereyağı

    - 1/2 çorba kaşığı salça

    - 1 su bardağı et suyu (haşladığınız su)

    - 4 adet dolmalık biber

    YAPILIŞI:

    PATLICANLARI ortadan kesip üzerlerine tuz serpelim, yarım saat sonra yıkayıp kurulayalım, kızgın yağda arkalı önlü kızartalım, ortasını bıçakla keserek içindeki etli kısmı çıkartalım, bunları küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye eti alalım, biraz su ilave ederek yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşamasına yakın, doğradığımız patlıcanları ilave edelim. Tavaya tereyağı alıp eritelim, piyazlık doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesleri, etleri, patlıcanları ilave edip 3 dakika daha kavuralım. Mantarları boyuna dilimleyip çok az limonlu su içinde haşlayalım. Kevgir ile çıkartıp ilave edelim. Patlıcanların karın kısmına etli harcı dolduralım ve tepsiye dizelim, kenarlarını mantar ve domates dilimleri ile süsleyelim, et suyuna salça ilave edip tepsinin içine dökelim. Patlıcanları fırına verelim. 15-20 dakika pişirelim. Servisi sade pilav ile yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı