Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    24.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Tavuklu kadınbudu köfteı,

    - Zeytinyağlı pırasa

    - Erişte.

    TAVUKLU KADINBUDU KÖFTE

    (4 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 300 gram tavuk kıyması

    - 3 çorba kaşığı sıvı yağ

    - 1 soğan

    - 3 çorba kaşığı pirinç

    - Tuz, karabiber, kuru nane

    Bulamaç için:

    - 2 yumurta

    - Yeteri kadar un

    - Kızartmak için sıvı yağ

    YAPILIŞI:

    BİR tavada üç çorba kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş soğanla tavuk kıymasının yarısını kavurun. Tavayı ocaktan alın ve üzerine üç çorba kaşığı pirinç, tuz, karabiber, kuru nane ve kalan tavuk kıymasını ilave edin. Tavuklu malzemeyi iyice yoğurun. Büyük köfteler yapıp önce una, ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda köfteleri kızartıp servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı