Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    23 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 23 Aralık 2000 - 00:01

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Ankara köftesi

    - Pilav

    - Mevsim salata

    ANKARA KÖFTESİ

    (5KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 750 gram az yağlı koyun kıyması

    - 2 küçük rendelenmiş soğan

    - 100 gram ekmek içi

    - 2 yumurta

    - 1 kahve fincanı su

    - Az miktarda karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz

    YAPILIŞI:

    EKMEK içini 10 dakika bol soğuk suda ıslattıktan sonra iyice sıkıp bir kaba çıkartın. Üzerine 2 yumurta kırın. Tuz, biber, kimyon, pul biber, soğan suyu ve kıymayı iyice yoğurup küçük küçük hazırlayın. Izgarada hafif hafif pişirin. Pilav, patates, domates ve biberle servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı