Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    22.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Sebze çorbası,

    - Pastırmalı paçanga böreği,

    - Hoşaf.

    PASTIRMALI PAÇANGA BÖREĞİ (4 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 200 gram dilimlenmiş pastırma

    - 2 adet yufka

    - 3 adet sivri biber

    - 1 adet domates

    - 2 çorba kaşığı margarin

    - 1 çay kaşığı tuz

    - 1 çay kaşığı karabiber

    - 1 yumurta beyazı

    YAPILIŞI:

    MARGARİNİ bir tavada eritin. Biberleri ince ince doğrayıp margarinin içine atın ve biraz öldürün. Domatesleri ve pastırmaları doğrayıp biberlere ilave edin, biraz daha pişirin. Tuz ve karabiber katıp suyunu çekene kadar pişirin. Öte yandan yufkaları dörde bölün ve pişen içten koyup gevşek olarak rulo şeklinde sarın. Ucuna yumurta beyazı sürerek yapıştırın ve kızgın yağda yavaş yavaş pişirin. Sıcakken servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı