Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 20.12.2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Ispanaklı mantı,

    - Piyaz,

    - İrmik tatlısı.

    ISPANAKLI MANTI (4 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 2 su bardağı un

    - 1/2 su bardağı süt

    - 2 yumurta

    - 1/4 bağ ıspanak

    - 100 gram kıyma

    - 1/2 demet maydanoz

    - 2 çay kaşığı sıvı yağ

    - 1 adet yumurta

    - Tuz, karabiber

    YAPILIŞI:

    ÖN hazırlık olarak ıspanakların yapraklarını yıkayıp, mikserde püre haline getirelim (mikser yoksa bir tahta üzerinde bıçakla çok iyi kıyalım). Geniş bir kaptaki un, süt, yumurta ve püre halindeki ıspanağı karıştıralım (sulu veya yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edelim). Sertleşene kadar yoğurarak bezelere ayıralım, üzerine nemli bir bez örtelim ve bir süre dinlenmeye bırakalım. Mantının içi için kıymayı ve ince doğranmış maydanozu karıştıralım. Hamuru olabildiği kadar ince açarak kare şeklinde keselim, her birinin içine hazırladığımız kıymayı koyup üçgen şeklinde kapatalım (hamurların etrafının açılmaması için yumurta beyazı sürelim). Suyu kaynatıp içine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyalım. Kaynayan suya mantıları atıp 15 dakika haşlayalım, sonra süzerek servis tabağına alalım, üzerine yoğurt ve tereyağında kızartılmış biberi dökerek servis yapalım.

    NOT: Ispanaklı mantınızın yoğurdu orta kısmına koyun ki, mantınızın yeşilliğini kapatmasın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı