Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    19 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 19 Aralık 2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Tarhana çorbası,

    - Düğmeli kereviz,

    - Peynirli tepsi böreği.

    DÜĞMELİ KEREVİZ (6 kişilik)

    MALZEMELER:

    - 5 adet orta boy kereviz

    - 2 adet orta boy havuç

    - 2 adet orta boy soğan

    - 1 adet orta boy patates

    - 1 adet limonun suyu

    - 2 tatlı kaşığı şeker

    - 1 demet dereotu

    - 3-4 kereviz yaprağı

    - 1 çay bardağı zeytinyağı

    - 1 çay bardağı konserve bezelye

    - 3 su bardağı su

    - 1 çorba kaşığı un

    YAPILIŞI:

    Kerevizleri derince soyun. Ortalarını havucun sıkıca girebileceği şekilde oyun. Havuçların kabuklarını soyarak kerevizin boşluklarına yerleştirin. Kerevizleri içlerindeki havuçlarla birlikte parmak kalınlığında daire şeklinde kesin. Bir süre limonlu suda bekletin. Soğanları çok küçük doğrayarak cam bir tepsiye alın. Patatesleri küp küp doğrayın. Soğanların üzerine yerleştirin. Kereviz dilimlerini üzerlerine sıralayın. Kerevizlerin kenar boşluklarına havuç ve bezelyeleri serpiştirin. Bir su bardağı suya, unu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek tepsiye aktarın. Zeytinyağını da tepsiye dökerek tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Orta ısılı fırında sebzeler yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine dereotu ve kereviz yapraklarını kıyıp süsleyerek servis edin.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı