Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Domates çorbası,

    - Domatesli fırın köfte,

    - Lokma tatlısı.

    LOKMA TATLISI (4 kişilik)

    MALZEMELER:

    - 2 su bardağından 2 parmak az un

    - 20 gr. Maya

    - 4 çorba kaşığı su

    - 1.5 tatlı kaşığı şeker

    Şerbeti için:

    - 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

    - 1 su bardağından 1 parmak eksik su

    - 1/2 limon

    - Kızartmak için sıvı yağ

    YAPILIŞI:

    ÖNCELİKLE şerbet için şeker ve suyu şurup kıvamında olana dek kaynatın. Yarım limon suyunu ekleyerek soğutun. Unu, mayayı, şekeri ve suyu bir başka kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan misket büyüklüğünde yuvarlak bezeler hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız hamurları sıcakken şerbete atın. 10-15 dakika beklettikten sonra şerbetin içinde servis yapın.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı