Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    17.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    -21-

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Etli kuru fasulye,

    - Domatesli bulgur pilavı,

    - Turşu.

    ETLİ KURU FASULYE

    (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 500 gr. kuru fasulye

    - 150 gr. kuşbaşı kuzu eti

    - 2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ

    - 2 adet iri kıyılmış soğan

    - 1.5 çorba kaşığı salça

    - 1 tatlı kaşığı tuz

    - 8 bardak su

    - 6 adet doğranmış yeşil biber

    YAPILIŞI:

    Fasulyeleri ayıklayıp akşamdan ıslatın. Sabah fasulyeleri yıkadıktan sonra tencereye koyun, 2 parmak kalıncaya kadar su doldurup orta ateşte 35 dakika haşlayıp süzdürün. Bir tencereye yağı koyup kızdırın. Etleri ilave ederek pembe bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurun, soğanı ilave edin. 2 dakika daha kavurarak suyunu, tuzu ve fasulyeleri ilave ederek kapağını kapatın. 1.5 saat pişirdikten sonra biber ve domatesi ilave ederek, yarım saat daha pişirdikten sonra servis edin.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı