Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    16 Aralık 2000 - 00:00Son Güncelleme : 16 Aralık 2000 - 00:01

    (Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Patates çorbası,

    - Etli sebze güveci,

    - Pirinç pilavı.

    ETLİ SEBZE GÜVECİ

    (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1/2 kilo parça kuzu eti

    - 2 orta boy soğan

    - 1 orta boy patlıcan

    - 1 orta boy kabak

    - 20 adet taze fasulye

    - 5 adet sivri biber

    - 3 adet orta boy domates

    - 1 tatlı kaşığı kimyon

    - 1 baş sarımsak

    - 1/2 su bardağı su

    - 2 çorba kaşığı margarin

    - 4 çorba kaşığı sıvı yağ

    - Tuz, karabiber

    - Alüminyum folyo

    YAPILIŞI:

    GÜVEÇ tenceresinde sıvı yağla etleri koyalım. Tencerenin kapağını kapatıp etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım, bu arada soğanları piyazlık, patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayalım, fasulyeleri ikiye, sivri biberleri üçe bölelim, kabağı da irice doğrayıp, sarımsakları soyalım. Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba koyup tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Sebzelerin sulanmaması için 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Et suyunu çektikten sonra sebzeleri ilave edelim. Domatesleri kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine döşeyelim, üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçaları koyalım, yarım bardak su ilave ederek güvecin ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp tencerenin kapağını kapatalım. Çok hafif ateş üzerinde pişirelim, etlerin pişmesi için yemeği hiç karıştırmayalım. Yemek pişip ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevirelim.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı