Ege Haberleri

EGE

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme: 15.12.2000 - 00:01

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Domatesli şehriye çorbası,

    - Kuzu tandır pide üzerinde,

    - Mevsim salata.

    KUZU TANDIR PİDE ÜZERİNE (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 adet kuzu budu

    - 1 tatlı kaşığı tuz

    - Az karabiber

    - 1 çorba kaşığı biberiye

    - Yarım bardak rafine yağ

    - 1 adet pide

    YAPILIŞI:

    KUZU tandır kebabını kuzunun but veya kol kısmından fileto olarak hazırlayın. Çifte çatallı demirleri sağdan ve soldan sıkıştırıp ete batırın. Sonra etleri tuzlayıp biberleyin. Rafine yağa batırılmış fırçayla etleri yağlayıp fırına atın. Zaman zaman kendi yağı ile üzerini yağlamaya devam edin. 1 saat 45 dakika pişirin ve isteği göre bütün veya porsiyon olarak pide üzerinde servis yapın. Arzu edilirse yanında yeşil soğan ve kekik verilir.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı