Ege Haberleri

    Rahmi Usta’nın mutfağı

    Hürriyet Haber
    14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    GÜNÜN MÖNÜSÜ:

    - Mengen usulü oğmaç çorbası,

    - Tavuk güveci,

    - Salata,

    - Meyve .

    MENGENE USULU OĞMAÇ ÇORBASI (6 KİŞİLİK)

    MALZEMELER:

    - 1 su bardağı un

    - Yeterince su ve tuz

    - 4 çorba kaşığı yoğurt

    - 1 çorba kaşığı nane

    - 1 çorba kaşığı tereyağı

    - 1 çorba kaşığı kırmızıbiber

    YAPILIŞI:

    OĞMAÇ için unu, tuzu ve yeterince suyu elinize yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru elinizle ovarak ufalayın. 6 su bardağı su kaynatın, yaptığınız oğmaçları ilave edin, çorbayı un kokusu gidene kadar pişirin. Başka bir kabın içinde yoğurt ile naneyi iyice çırpın. Çorba soğuduktan sonra nane ve yoğurt karışımını ekleyin. Tereyağında kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirin.

    AFİYET OLSUN

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı